Capellans i voluntaris d’Hospital i Geriàtric comparteixen vivències al Toro

Religiosos i seglars compromesos amb l’acompanyament a hospitals i geriàtrics es van reunir dia 11 de desembre al Santuari de la Mare de Déu del Toro, en la III Trobada de Capellans d’Hospitals i Geriàtrics de les Illes Balears. Aquesta reunió, organitzada per Pastoral de la Salut, va comptar per primera vegada amb la presència de capellans que assisteixen persones grans, així com amb voluntaris que visiten aquest tipus de centres amb l’objectiu d’enriquir l’intercanvi d’experiències.

L’acte va comptar amb diverses persones voluntàries que van donar testimoni de la seva tasca, com na Isabel Manguan i na Catalina Martín, que acompanyen persones amb limitacions motores; la germana Luci, que visita regularment persones ingressades a l’Hospital de Maó; o na Joana Moll, que acudeix a l’Hospital Geriàtric de Ciutadella. Totes elles van explicar com viuen les desventures i esperances d’aquells als quals donen suport en una primera tanda de presentacions, després de les paraules de benvinguda i acollença per part del Sr. Bisbe Mons. Francesc Conesa.
En la segona part de la jornada, després d’un breu descans per a intercanviar parers sobre les seves intervencions, fou el torn de na Paca Llabrés, voluntària a la Residència de Persones Grans de Santa Rita, n’Assumpta Guasch, que visita la Residència de Malalts Mentals de Ciutadella, i les voluntàries d'”Una Illa pel món”, de Ferreries, na Nina i na Rita. La secretària del Consell de Pastoral de la Salut, Lutxi Manguan, va tancar la part de les presentacions també aportant el seu testimoni.

La jornada va servir per a compartir experiències i dificultats, però també per a fer propostes sobre com acompanyar, des de la fe cristiana, els que pateixen.