Crist Viu – de Cristina Martí

CRIST VIU!

“Senzillament escoltar”

El Papa Francesc ens recorda que ser jove és un estat del cor, l’Església pot renovar-se, tornar constantment a l’essencial, a l’amor primer.

Abans de continuar, m’agradaria recordar que Església som tots i la formem persones.

L’Església, “és jove quan és ella mateixa, quan rep la força sempre nova de la Paraula de Déu, de l’Eucaristia, de la presència de Crist i de la força del seu Esperit. És jove quan és capaç de tornar una vegada i una altra a la seva font” (CV35).

Els cristians “hem d’atrevir-nos a ser diferents, a mostrar altres somnis que aquest món no ofereix, a testimoniar la bellesa, de la generositat, del servei, de la puresa, de la fortalesa, del perdó, de la fidelitat a la pròpia vocació, de la pregària, de la lluita per la justícia i el bé comú, de l’amor als pobres, de l’amistat social” (CV36).

Joves! l’Església us necessita per a mantenir-se jove i no perdre l’entusiasme i compromís, no podem prescindir, és necessari que us escoltem, que ressoni la vostra veu. Ajudeu-nos a ser una Església “més pobra i testimonial, prop dels darrers i rebutjats, a lluitar per la justícia i deixar-se interpel· lar amb humilitat”. Vosaltres, aporteu “la bellesa de la joventut quan estimulen la capacitat d’alegrar-vos amb el que comença, de donar-vos sense recompensa,de renovar-vos i partir de nou per a noves conquestes” (CV37).

Avui, molts joves, “reclamen una Església que recuperi la humilitat i senzillament escolti, que reconegui en el que diuen els altres alguna llum per a descobrir millor l’Evangeli” (CV41). Mirem un moment la nostra Església de Menorca, parròquia, grup de catequesi, clubs, escoltes… Escoltem als joves? Deixem que expressin les seves inquietuds, els seus ideals, els seus somnis…? Els preguntem sincerament què esperen de l’Església?

Una Església jove es deixa qüestionar i impulsar per la sensibilitat dels joves (CV42).

Cristina Martí

Publicat al full dominical de dia 13 d’octubre de 2019