“La bona política promou la participació dels joves i la confiança en l’altre”

El diàleg com a política per a la Pau, eix central de la missa de la Pau d’enguany

“La bona política està al servei de la Pau”. Així es titula el document del Papa Francesc per la 52a Jornada Mundial de la Pau i que va ser molt present en la missa de l’últim dia de l'any. Mn. Joan Bosco Faner, que va oficiar la celebració, va dedicar l’homilia als set missatges que llança el cap de l'Església en aquest text. D’aquesta manera, en el moment de transició cap a un any nou, Bosco Faner va convidar als creients a obrir “el cor a la Bíblia des del cor el Papa, que ens educa evangèlicament".

Com a punt inicial, el Papa anima a començar a treballar la pau en cada família, a revisar-nos sobre si som portadors o no de pau en el nostre interior. Des de la pau de cadascú amb ell mateix podrem treballar els punts següents per a promoure la pau al món: l’ús de la política com a vehicle per a construir bons ciutadans; que qui es dedica a la política ho faci des d’una profunda consciència del seu paper com a treballador pel bé comú i que no es deixi endur per la corrupció o el mal ús de l’autoritat, que solen ser els principals vicis de la política, com lamenta el Papa.En aquest sentit, el que pot fer girar la truita és “la participació dels joves i la confiança en l’altre”. La política necessita diàleg. I com bé va assenyalar en l’homilia Mn. Faner: “també en aquesta ocasió el Papa accentua que els qui exerceixen càrrecs polítics i dialoguen” “han estat membres d’una família on el diàleg entre tots ha estat normal, natural i possible”, perquè “és difícil que dialogui qui no ho ha après a ca seva”.

El no decidit a la guerra i refusar l’estratègia de la por per aconseguir metes egoistes complementen el missatge del Pontífex, que, com recordava Bosco Faner per tancar la seva intervenció, va en sintonia amb l’esperit de la Declaració Universal Drets Humans.

gallery

Fotos: Antoni Barber