Els preveres reben formació en Ideologia de Gènere

Professors de la Universitat Catòlica de València els informen de la proposta de llei sobre canvi de sexe que prepara el Govern

Els capellans de la Diòcesi van dedicar dimecres i dijous de la setmana passada a posar-se al dia en idees tant d’actualitat com feminisme, sexe i gènere o transexualitat en les Jornades en Ideologia de Gènere organitzades per la Diòcesi i l’Observatori de Bioètica de la Universitat Catòlica de València San Vicente Màrtir al Santuari del Toro. Gràcies a tres ponències de professors d’aquesta universitat els preveres de l’Illa van tenir l’oportunitat de conèixer en detall la proposta de llei sobre transsexualitat que prepara el Govern i que preocupa dins l’Església perquè dóna llibertat als menors per a sol·licitar el canvi de sexe sense necessitat de proves mèdiques ni el consentiment de la família.

El tema es va abordar des de tres àmbits: el jurídic, el científic i l’antropològic. Alejandro López va explicar la proposta de llei en si, mentre que Julio Tudela, va exposar els perills d’un canvi de sexe abans de l’adolescència i les conseqüències biològiques i psicològiques per a l’individu. Els aspectes més socials els va abordar Enrique Burguete. “Sap un fillet que demana un canvi de sexe que haurà d’hormonar-se tota la vida i el que això comporta?”, es preguntava aquest antropòleg. “La llibertat exigeix ús de raó”, va afirmar per concloure que un fillet “no pot decidir” perquè no compta amb la maduresa necessària per conèixer totes les conseqüències dels seus actes.

Les jornades formatives en Ideologia de Gènere van comptar també amb dues conferències obertes al públic, especialment adreçats educadors, catequistes, pares i mares. Enrique Burguete va repetir la seva ponència “Sexe i gènere. A la recerca d’una veritat més enllà d’ideologies” al Seminari de Ciutadella i a la Casa de l’Església de Maó.