L’Entrevista

MN. GUILLERMO PONS PONS

El dia 8 d’agost del 2024,complirà el 70è aniversari de la seva ordenació com a prevere al servei de l’Església de Menorca.

 

Com resumiria aquests 70 anys de servei al Senyor?
-Consider que aquest llarg temps de vida sacerdotal exercint els ministeris sagrats ha estat un regal de la gràcia de Déu, de manera que si m’hagi mancat una generosa intensitat de fe i perfecció en l’administració dels sagraments i en l’ensenyament de la doctrina de Crist el pas del temps m’ho hagi suplert. També la prolongació del ministeri en una diversitat de llocs i circumstàncies, gràcies a la bondat divina que regeix el camí de la llarga història de la Salvació.

Quins són els temes principals que al llarg de la seva vida ha tractat al Full Dominical?
-Els meus treballs que s’han publicat en aquest Full Dominical, que tan ben dirigit i elaborat es publica cada diumenge, han tingut una intenció de destacar breument els testimonis i exemples dels sants que són els més profitosos i admirables deixebles del Senyor, així com també proposar els meravellosos dons de fe i d’admirable santedat de la que és Mare de Deu i mare nostra, la gloriosa i sempre Verge Maria. També he tingut ocasió de presentar obres d’art i de devoció cristiana, especialment de les que es conserven a Menorca.

Com ha percebut vostè la fidelitat de Déu i l’amor de la Verge Maria en la seva vida quotidiana?
-He conegut i observat amb tota veritat que el cristianisme té un component històric i unes manifestacions sobrenaturals que li donen una seguretat que impedeix unes evolucions intranscendents i que no poden estar subjectes a un relativisme avui molt dominant. La revelació divina de l’Encarnació és una llum meravellosa i reconfortant en la vida humana.

Alguna vivència especial del seu sacerdoci que vulgui compartir?
Dues celebracions eucarístiques: una al Perú, a un poble de la Sierra, on s’hi anava a celebrar missa una vegada a l’any on infants i gent major hi assistien amb gran silenci i devoció. Una altra al Cerro de los Ángeles també molt devotament celebrada pel cardenal Rouco Varela i amb molta devoció dels fidels i concelebrats essent una de les celebracions del centenari de la consagració d’Espanya al Sagrat Cor de Jesús.

Com és la seva visió de l’Església d’avui?
-Crec que, tot i la diversitat dels temps, és molt significatiu el que escrivia sant Agustí a la seva obra La ciutat de Déu (XVIII, 51, 2), on diu: «L’Església va peregrinant entre les persecucions del món i els consols de Déu».

 

Sonia Febrer Romero

 

Hits: 612