L’Entrevista

ANTONI SALVADOR CAULES

Expresident de la Capella Davídica, el passat 8 de desembre rebé la insígnia d’or d’aquesta coral

Què ha representat haver estat vuit anys al capdavant de la Capella Davídica com a president?
-Aquests vuit anys de Presidència han estat molt intensos i enriquidors. En Cinto Genestar, al cel sigui, em va insistir molt que agafés l’entitat. Feia molts anys que era soci de la Capella, col.laborava fent gravacions dels seus concerts i no m’esperava fer més coses. Em vaig trobar amb una família on em van fer molt cas i en van respectar moltíssim. Jo no era cantant, simplement era un gestor cultural que venia d’altres experiències i m’ho vaig agafar –com tot el que faig- amb el màxim interès i crec que acompanyat per la Junta Directiva i el suport dels i les cantaires vam aconseguir pujar molt amunt el nivell dels concerts, incrementant la presència a la Catedral, sempre amb l’ajut del Bisbat que em va donar totes les facilitats que es van necessitar. Agraïment inicial al Bisbe Salvador i a en Gerard Villalonga, posteriorment al Bisbe Francesc i a en Josep Manguán que van ser els meus contactes i vincles entre l’Església i la Capella Davídica.

Com definiries aquesta Coral emblemàtica dins l’àmbit cultural de Menorca?
-Dins l’àmbit cultural de Menorca la Capella Davídica té un prestigi i una qualitat reconeguda per bon i bé tothom. Tant des de les institucions públiques com des de les entitats privades, com ja indica la pregunta, se la considera una entitat “emblemàtica” i açò ja ho diu tot. Saben que l’entitat ja va quasi pels vuitanta anys d’existència, presència constant a la vida menorquina, programació continuada i repertori molt arriscat. A Menorca hi ha moltes corals i totes ho fan molt bé, cadascuna amb la seva especialitat, però determinada música i repertori només ho pot fer la Capella.

Què ha significat rebre aquesta insígnia d’or?
-Va ser una sorpresa total, no m’havien anunciat res i quan vaig anar a la Missa de la Puríssima, on es celebra també el dia de la Capella, em van convidar a un vermut posterior al Claustre del Seminari i allà entre els parlaments de la presidenta actual, n’Ana Pons Capella –que serà una gran presidenta, ja s’implica i treballa amb total dedicació- es va dirigir a mi i va llegir l’acord de la Junta Directiva on s’atorgava la insígnia d’or, màxima distinció de la Capella Davídica que vaig rebre amb emoció i satisfacció i, per suposat, amb agraïment a totes les persones que amb els anys m’han ajudat a ser millor persona i a tots els i les cantaires que des de fa prop de vuitanta anys participen i són els verdaders protagonistes de la Capella Davídica.

Toni Olives

05-02-2023

Hits: 354