FORMACIÓ DE TEOLOGIA CURS 2023-2024

Nou curs de teologia 2023-2024
Descarrega’t el programa del curs: (document PDF)

El bisbe Gerard ha manifestat recentment que “per a ser testimonis de l’Evangeli de Jesús necessitam una forta experiència de fe, una bona formació cristiana i una gran confiança en l’Esperit Sant.”

En aquest sentit, el Bisbe ens animava a formar-nos “per conèixer bé tot allò que professa l’Església i perquè els nostres criteris brollin de la Paraula de Déu.”

A la nostra Diòcesi tenim el gust de comptar amb l’Institut Diocesà de Teologia de Menorca (IDITEM), que és la institució acadèmica de l’Església catòlica de Menorca encarregada de la formació teològica dels agents de pastoral (catequistes, monitors, professors de religió, lectors, etc.) i de tots els creients en general.

Temàtica
L’oferta de l’IDITEM d’enguany es basa, fonamentalment, en dos grans blocs amb una mateixa temàtica:

A) Per aquest curs acadèmic, l’Escola de Teologia tindrà com a finalitat el coneixement i aprofundiment de les Constitucions dogmàtiques del Vaticà II.

B) Jornades anuals / ISCREB que tractaran també sobre la temàtica “Les Constitucions del Vaticà II.”

Hi ha 2 blocs: l’Escola de Teologia i les Jornades Anuals de Teologia, organitzades juntament amb l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB). En els dos casos la formació és gratuïta.

L’Escola de Teologia ofereix unes assignatures aconsellables per als catequistes, lectors i professorat de Religió. Es farà a Maó, Ciutadella i Ferreries.

-A Maó es fa a la Casa de l’Església. Cada dilluns a les 20.15 h. Els professors són Josep Sastre i Isabel Serra.

-A Ciutadella es fa al Seminari Diocesà. Cada dimarts a les 20.15 h. El professor és  J. Bosco Faner.

-A Ferreries es fa a l’església de Santa Maria. Cada dissabte a les 10.15 h. Els professors són Josep Manguán i Joan Febrer.

D’altra banda, les Jornades Anuals es duran a terme a la Sala d’Actes del Seminari Diocesà, a les 20.15 h (Ciutadella). Entrada oberta a tothom.

La primera jornada va tenir lloc el 6 d’octubre a càrrec de Jaume Fontbona Missé. Les següents seran aquests dies:
-1 de desembre a càrrec de Josep Teixidó (CPL).
-2 de febrer a càrrec de Marc Mercader (UIB).
-17 de maig a càrrec de Santiago Torres (Cristianisme i Justícia).

 

Hits: 686