Gaudete et Exsultate – de Anna Seguí, ocd

Combat, vigilància i discerniment

Estimats germans, aquesta és la última aportació i amb ella vaig de comiat. Ha estat un plaer recórrer junts l’exhortació a la santedat que ens fa el Papa Francesc. Sé que els dos últims capítols queden sense desenvolupar per manca d’espai. Vosaltres seguiu fent el treball de lectura i aprofundiment sobre els enunciats del cinquè capítol: “Combat, vigilància i discerniment”.
El Papa ens recorda que el mal existeix, ignorar-lo seria exposar-nos a ser atrapats per les forces fosques i subtils del Maligne. Tinguem confiança, no estem sols, Jesús és la realitat profunda i central de la nostra vida, sosté la nostra fe i encoratja la nostra lluita contra el mal, ferms en les Benaurances del Regne. Pregar la Paraula, viure l’Evangeli, l’Eucaristia compartida fraternalment, tot junt ens arrela en l’amor i ens allibera del mal. Adherits a Jesús, els ulls posats en Ell, farem de la nostra Església menorquina, una casa d’oració i acollida fraterna. La santedat creix en la missió. Una Església missionera, on cada un té la seva feina a realitzar. La comunitat és font de discerniment, la comunicació fraterna és repte i tasca per veure i saber què vol Déu de mi. Viure oferts a treballar la realitat de la Bona Nova, amb decidida fidelitat, coratge i alegria. Que Maria, Mare de Déu i Mare nostra, ens sigui model de entrega a Déu. Ella ens assenyala Jesús amb paraules claus: “Feu el que Ell us digui” (Jn 2,5). Com ella, no sempre ho entendrem tot, però, des de la fe que confia, sabrem disposar el cor per guardar-ho i meditar-ho tot en oració profunda, la llum sempre arriba. La fe passa llargues
nits fosques, esperar sense moure’ns del costat del Senyor, en esperança i fidelitat,diu la grandesa d’ànima del nostre ser cristians, de la nostra santedat. Amb amor i comunió, vostra sempre.

Anna Seguí, ocd

PUBLICAT DIA 26 DE MAIG DE 2019