Jean Marie Nguele és ordenat prevere a la Catedral de Menorca

Aquest dissabte, 10 d’octubre, l’Església de Menorca ha viscut una jornada plena de goig i esperança amb l’ordenació presbiteral de Jean Marie. Preveres, diaques i molts fidels de tots els pobles de Menorca s’han congregat a la Catedral per a celebrar aquest esdeveniment tant important per a la comunitat cristiana de la nostra illa.

En la seva homilia, el bisbe s’ha dirigit a Jean Marie i a tots els fidels expressant la seva alegria per aquesta ordenació sacerdotal i agraint al nou prevere la seva disponibilitat i compromís al servei de Déu. En aquest sentit, el pastor de la nostra Església ha destacat la importància de dur a terme aquesta missió en comunió amb tota l’Església i tots els preveres i ha fet especial referència al seu servei a l’Església de Menorca. “Aquí has ​​trobat una Església que t’ha acollit i que ara agraeix la teva voluntat de servir-la. Sé que estimes a aquesta Església i tinc confiança en què la serviràs amb totes les teves forces”, ha expressat el nostre bisbe.

Mons.Francesc ha indicat també la importància de cultivar la formació intel·lectual, humana i pastoral per a poder servir plenament a tots. Així mateix, fent referència a l’objectiu pastoral d’aquest curs “Una Església samaritana al servei de la persona humana” ha destacat la necessitat de servir als més vulnerables: “La teva proximitat als més pobres serà un signe de la teva fidelitat a Jesucrist, del teu desig de prosseguir la seva missió. Cerca la companyia dels més petits, com va fer Jesús, dels que no poden recompensar-te ni tornar-te el favor (cf. Lc 14, 13), dels pobres, els malalts, els ancians que viuen en soledat o els joves que caminen perduts , sense trobar un sentit a la seva vida”.

Després de la litúrgia de l’ordenació presbiteral i en acabar la celebració de l’Eucaristia, Mn. Jean Marie va adreçar unes paraules d’agraïment a totes les persones que han estat importants en la seva formació religiosa i espiritual aquí a Menorca: el bisbe Francesc, Mn.Bosco Faner, a tots els preveres i als fidels, agraint-los la seva acollida des del primer moment que va arribar a la nostra illa. El nou prevere servirà a l’Església de Menorca, a partir d’ara, a la parròquia de santa Eulàlia d’Alaior.

 

Hits: 60