La comunicació digital de l’Església

L’Església i la comunicació digital

La comunicació digital és l’intercanvi d’informació fent ús de mitjans digitals, és a dir, d’internet (pàgines web, Youtube, xarxes socials, etc.). D’una forma o una altra, tots esteim acostumats al món digital: per enviar un missatge a la família o als amics, per veure una missa per internet, per llegir les notícies destacades del dia, veure el res de l’Àngelus del Papa Francesc, etc.

Aquesta nova forma de comunicació, ràpida, eficaç i que permet arribar a un gran nombre de gent, també està suposant una gran oportunitat per a l’Església. Les noves tecnologies (ordinadors, mòbils…) són una eina essencial per evangelitzar i donar a conèixer el missatge de Jesús, per informar en temps real de l’actualitat de cada diòcesi (celebracions i activitats), per mantenir el contacte amb els fidels i arribar a nous públics, com els més joves.

Si volem estar ben informats els creients tenim al nostre abast molts mitjans digitals eclesials, totalment gratuïts, als quals podem accedir des del nostre mòbil o ordinador. Per una banda, podem conèixer tot el que és i fa dia a dia a l’Església de Menorca gràcies a la web (bisbatdemenorca.org), xarxes socials (Facebook, Instagram, Twitter) i canal de Youtube del Bisbat de Menorca.

D’una altra, trobarem tota la informació i notícies de l’Església a Espanya, del Papa Francesc i de l’Església universal a pàgines web com “Conferencia Episcopal Española”, “Caritas”, “Vatican News”, “Religión Cope”, “Revista Ecclesia”, “Vida Nueva”. Tots aquest mitjans i d’altres com “Pastoral SJ”, “Rezando Voy” o “Desde la fe” també ens aporten pregàries, reflexions i comentaris de l’Evangeli per cultivar la nostra fe i espiritualitat cristianes

 

Antoni Fullana

Publicat al full dominical dia 26 de setembre de 2021

Hits: 19