L’Entrevista

MERCÈ CAPÓ SINTES I JOAN PONS LLORENS

Matrimoni responsable dels Equips de la Mare de Déu a Menorca. Amb ells xerram de la importància d’aquest moviment.

 

Quin paper tenen els EMD en la vostra vida?
-Molt important, perquè al ser un moviment d’espiritualitat ens ajuda a descobrir la riquesa de compartir amb la teva parella i amb els altres matrimonis del nostre equip acompanyats d’un consiliari, tres aspectes molt importants en la vida d’una família cristiana: el diàleg, l’oració i la formació. Els EMD amb les seves eines ens faciliten i ajuden a portar a terme el nostre projecte de vida amb una fe viva i esperançada en un món tan canviant i incert en què vivim. Gràcies als EMD, que no és un Moviment d’acció pròpiament, estem oberts a les diferents comunitats cristianes a les que pertanyem i on podem posar els nostres dons al servei dels altres (compromís).

Quines activitats realitzau cada curs?
-A part de les trobades mensuals de cada equip, els principals actes de cada any són: una trobada d’inici de curs formativa i conjunta de tots els Equips de Menorca, enfocada al que serà el tema d’estudi proposat per aquell any. Les pregàries d’Advent que celebrem per separat els dos sectors de Menorca, els exercicis espirituals d’un cap de setmana al Seminari Diocesà de Menorca i la trobada festiva de final de curs on celebrem l’Eucaristia, dinem junts i compartim amistat i germanor.

Heu viscut un final de curs molt especial a Mallorca…
-Després de 50 anys de presència dels EMD a Menorca, aquest curs hem tingut la gran alegria de
poder pilotar (formar) un grup de matrimonis de Llucmajor (Mallorca), un repte que a la fi ha donat
fruits, gràcies a la gran implicació del bisbe Sebastià Taltavull que coneix des de fa anys el Moviment i delqual en va ser consiliari a Menorca. I així, vam tenir la idea de poder celebrar el final de curs junts i, per açò, els dies 4 i 5 de juny un grup ben nombrós de matrimonis i famílies de Menorca ens vam desplaçar a Mallorca. Vam visitar la Seu de Mallorca i ens vam allotjar al Santuari de Lluc. Un cap de setmana entranyable.

Per què recomanau als matrimonis participar dels EMD? Com es poden apuntar?
Per nosaltres pertànyer als EMD és una manera diferent de viure el nostre matrimoni en el món actual. Junts descobrim que Jesús ens acompanya i ens ajuda a viure els fets de cada dia a la llum de l’Evangeli, a interpel. lar-nos constantment. Els interessats es poden posar en contacte per correu electrònic a: revista.emds.menorca@gmail.com

Sonia Febrer Romero

19-06-2022

Hits: 289