YOLANDA ANGLADA PONS

Membre del Secretariat Diocesà de Missions, ens conta tots els detalls sobre la Jornada de la Infància Missionera, que vam celebrar el passat diumenge 17 de gener.

Quin missatge ens transmet el lema “Amb Jesús a Natzaret. Som família!”?
-Aquest any l’objectiu és recordar als infants que l’Església és família, lloc on s’estima i on som tots estimats. Amb els infants hem anat fins a Natzaret per guaitar a la casa de Jesús i veure com va créixer al costat de la seva família, açò ens ha ajudat a descobrir la missió que cadascú té dins la seva família i amb el fillets i filletes que tant ens necessiten.

Quines activitats s’han realitzat enguany?
-Hem preparat unes activitats adaptades a les circumstàncies actuals. Açò ha suposat nous reptes i experiències: una mica més de feina de taula, l’ús de les noves tecnologies i maneres diferents de relacionar-nos, sempre mirant la part positiva i cercant recursos per estar a prop de tothom L’activitat ha constat d’un muntatge de vídeos que es van enviar a totes les parròquies per a poder celebrar la jornada. S’ha demanat una participació més activa per part dels catequistes i rectors, ja que, enguany, els integrants del Secretariat no hem pogut assistir per reconduir l’activitat. L’activitat ha tingut el fil conductor del lema abans esmentat i s’ha dividit en diferents blocs per anar treballant amb els infants, així com els catequistes ho van considerar oportú.

Per què és important celebrar anualment la Jornada de la Infància Missionera?
-Cada any, l’Església celebra aquesta Jornada, promoguda per les Obres Missionals Pontifícies, amb el desig d’incentivar l’ajuda recíproca entre els infants del món. La Jornada dona als infants un paper protagonista en el servei missioner: ells són els agents, donants i receptors de la tasca missionera. Santa Infància convida els infants a seguir Jesús, els mostra a pensar en les necessitats dels infants de tot el món i a resar per ells, i els inicia en la pràctica de la caritat i la solidaritat amb els altres infants. El seu lema fundacional és “Els infants ajuden els infants”.

Com podem ajudar econòmicament als fillets/es d’arreu del món?
-Podem ajudar de moltes maneres. A través de les diferents activitats que es fan anualment: el Domund, Infància Missionera, Menorca Missionera… per tal de recaptar ajudes econòmiques i fer-les arribar a les OMP, que són els encarregats de fer la distribució als països que més ho necessiten. Trobareu més informació a la web: https://www.omp.es/haz-un-donativo/. També podeu fer arribar els donatius directament al Secretariat de Missions. Amb la Jornada de la Infància Missionera els infants tenen l’oportunitat de fer la seva aportació personal, amb el que tenen a la seva lladriola. Per acabar, proposem als infants pregar pels missioners i els infants de tot el món, manifestant desitjos de bondat.

Sonia Febrer Romero

Publicat al full dominical del 24 de gener de 2021

Hits: 1247