Nous llenguatges per evangelitzar

El cinema, un areòpag modern

Areòpags moderns” és el títol d’un dels apartats de Redemptoris Missio, una Carta encíclica del Papa Joan Pau II, que ens anima a reflexionar sobre l’evangelització i la missió de l’Església.

Pau, després d’haver predicat en nombrosos llocs, un cop arribat a Atenes esva dirigir a l’areòpag per a anunciar l’Evangeli amb un llenguatge comprensible per a tots.

Els cristians d’avui també hem de trobar nous espais tant per a donar a conèixer l’Evangeli com per a descobrir a Déu. Amb aquest objectiu, aquest curs analitzarem diferents pel.lícules amb un trasfons social, humà i religiós. Un cinema amb pensament crític, que ens fa créixer com a persones, que ens mostra situacions amb les quals tots ens podem sentir identificats.

Com va expressar fa uns anys el Papa Francesc, “El cinema ha de ser un lloc de comunió i escola d’humanisme.” Descobrirem com a molts films, de forma directa o indirecta, Déu es fa present en actituds com el compromís per la pau i la igualtat, la defensa de la dignitat humana, l’amor familiar, l’amistat, i molts altres. Pel.lícules idònies per a veure amb la família, els amics, a l’escola, a un cinefòrum, etc. La primera pel.lícula que comentarem ens situa a un col.legi, on els seus alumnes ens donen una gran lliçó de maduresa i de capacitat d’adaptació. Serà en el Full Dominical del 2 d’octubre.

Hits: 6