Pau Pons és ordenat diaca transitori

En l’inici d’un nou curs pastoral, l’Església de Menorca ha viscut un jornada important amb l’ordenació de Pau Pons com a diaca transitori. Familiars, amics i molts fidels van assistir a aquesta celebració tan sentida i viscuda.

En Pau Pons inicia el ministeri del diaconat, el pas previ per rebre l’ordre del presbiterat. Durant l’homilia, el bisbe Mons. Francesc va agrair la valentia del jove a l’escoltar la crida i per la seva disponibilitat per seguir al Senyor.  Mitjançant la imposició de mans i l’oració durant la cerimònia d’ordenació, Pau Pons va quedar consagrat com a diaca, un pas que implica un profund servei a Déu: “Sempre hauràs de mantenir l’actitud de servent que Crist va tenir. Això vol dir que tota la teva vida només pot estar moguda per un desig: servir. Servir sempre i servir a tothom”, va expressar el nostre bisbe.

Francesc va ressaltar que en aquest camí és essencial tenir molt present l’Esperit Sant: “Amb la força de l’Esperit Sant podràs exercir amb fidelitat aquest ministeri i mantenir sempre una actitud de servei, de manera que siguis per a tots un signe viu de Crist, servent de tots”.

Amb la seva ordenació, en Pau queda vinculat d’una manera molt especial amb l’Església de Menorca, una Església oberta al servei de tots, i al costat dels més vulnerables.  El bisbe Francesc ho va expressar així: “Hem de fer sentir a tots que Déu els convida a casa seva, que vol seure a tots els homes a la seva taula, però especialment “als pobres, invàlids, cecs i coixos” (Lc 24, 21)”. Una voluntat de servei que es reflecteix en el lema i objectius d’aquest nous curs: “Una Església samaritana, al servei de la persona humana”.

Finalment, el bisbe va destacar dos aspectes essencials d’aquest ministeri: viure el celibat, signe de la consagració total a Jesucrist i de la passió pel Regne, un do que suposa una entrega completa a aquesta missió, i d’una altra, l’oració, part essencial que ha d’acompanyar les seves accions i actituds com a diaca. “Només si estàs bregat en la pregària, podràs ser bon servidor dels teus germans i els faràs arribar el goig que inunda la teva ànima i que no és altre sinó Jesucrist, mort i ressuscitat”.

 

Hits: 107