Pau Pons és ordenat prevere a la Catedral de Menorca

La Catedral de Menorca ha acollit, avui dissabte al matí, l’ordenació presbiteral de Pau Pons Seguí, cerimònia que ha estat presidida pel bisbe Mons. Francesc Conesa i concelebrada pels preveres de la diòcesi i d’altres indrets com València, amb l’assistència dels diaques. A més, nombrosos familiars i amics del nou capellà l’han acompanyat en un dia tan especial.

La celebració ha comptat amb l’acompanyament musical de dos cantaires, de l’organista Tomé Olives ide l’agrupació musical de la parròquia de la Concepció de Maó, de la qual en Pau Pons en forma part.

En la seva homilia, el bisbe Francesc s’ha adreçat al nou prevere: “El Senyor ha pronunciat el teu nom i t’ha cridat perquè siguis el seu sacerdot, profeta i pastor”. (…). “El primer pas que has d’aprendre en la teva vida sacerdotal és a confiar en la gràcia de Déu”. (…).  Ell conduirà la teva vida perquè puguis ser per sempre servidor de la seva Paraula i ministre dels seus misteris”, ha assenyalat.

Així mateix, el noste bisbe ha destacat l’amor és la clau del ministeri presbiteral. “El sacerdot de Crist ha de ser sempre servidor de tots els seus germans. A tots ells has de fer-los sentir l’amor que prové de Crist”, ha manifestat. En aquest sentit, Francesc ha explicat les tres fonts de l’amor que han de ser punt de referència per al jove capellà maonès:

  • La primera és l’Esperit que ha rebut per la seva imposició de mans i l’oració consecratòria. El do de l’Esperit Sant “anirà generant en el teu cor l’esperit de servei i entrega a la comunitat que va tenir Jesús”, ha expressat el nostre bisbe.
  • La segona font de l’amor pastoral, ha indicat el Pastor de la nostra Església, és l’Eucaristia. “No hi ha res més important ni urgent que celebrar l’Eucaristia, perquè la nostra vida està estretament associada a ella”. “Aquesta és font constant de l’amor als germans, a imitació de Crist, que lliura la seva vida per les seves ovelles”.
  • Finalment, la terceras font és l’exercici mateix del ministeri. “La nostra santificació està unida a la nostra vida: al tracte amable a una parella que ha vingut, a la preparació acurada de l’homilia o la catequesi, a la proximitat dels pobres. La pregària tant personal com comunitària t’ajudarà a anar integrant la vida i el ministeri”.

El bisbe de Menorca ha dirigit al nou prevere un darrer consell: “Avui t’incorpores a aquest presbiteri de Menorca i has de romandre unit a ell, per poder dur a terme la missió que el Bon Pastor ha posat en les nostres mans. Només units podrem fer front al desafiament d’anunciar de nou l’Evangeli a les gents d’aquesta illa”. Finalment, Mons. Francesc ha expressat la seva alegria per l’ordenació presbiteral d’en Pau: “Don gràcies a Déu que ha pronunciat el teu nom i avui et constituirà en el seu sacerdot per a tota l’eternitat”.

Després de la litúrgia de l’ordenació presbiteral  i en acabar la celebració de l’Eucaristia, Pau Pons   ha adreçat unes paraules d’agraïment a totes les persones que han estat important en la seva formació religiosa i espirtual: la seva família, el col·legi Sant Josep, molt especialment, a les Filles de la Caritat, professors i amics, el bisbe Mons. Francesc, la parròquia de la Concepció de Maó i el seu rector Mn. Joan Miquel Sastre, Mn. Bosco Faner i Mn. Berto Vidal, rector i director espiritual del Seminari Diocesà de Menorca respectivament, entre d’altres.

L’ordenació ha estat retransmesa en directe pel canal de Youtube del Bisbat de Menorca. Si us ve de gust, la podeu tornar a veure en el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=TMML6to13A4 

Hits: 110