Visita Pastoral 2018 – 2022

DOCUMENTACIÓ PER A LES VISITES PASTORALS

Carta Pastoral / Calendari Visites Pastorals 2018-2022 / Orientacions per la visita

Informe per la visita / Catequesi per a la visita / Celebracions litúrgiques per a la visita

 

 

Visita pastoral Parròquia de santa Eulàlia d’Alaior

Del 24  de febrer al 1 de març de 2020

De l’homilia:

El començament de la Quaresma coincideix amb el final d’aquesta visita pastoral. Pens que és una oportunitat per ser més conscients de la necessitat que tenim, també com a comunitat cristiana, de posar a Déu en el centre de tot. Aquesta parròquia ha de ser signe de Déu i del seu amor per a totes les persones que viuen a Alaior. Això ens exigeix ser homes i dones de Déu, homes “habitats per Déu“, plens de Déu i lliurats per complet a Ell.

 

Visita Pastoral a Sant Martí de Es Mercadal i Sant Antoni de Fornells –  Del 11 al 23 de febrer de 2020

De l’homilia:

Com a comunitat cristiana hem de destacar per la nostra capacitat d’estimar. La nostra parròquia ha de ser signe per als que resideixen en aquest poble que és possible viure l’amor. Cada parròquia hauria de ser, com diu el Papa Francesc, un “oasi de misericòrdia“, on les persones siguin acollides, valorades i estimades.

Recordau que els primers cristians van sorprendre el món romà per la seva capacitat d’estimar. “Mireu com s’estimen els uns als altres“, deien (Tertulià, Apologètic, 39). També la nostra comunitat cristiana, la nostra parròquia, ha de ser signe per la seva capacitat d’estimar a tothom, fins i tot als enemics. Demanem a Déu que ens concedeixi aquest do, perquè puguem ser signe seu i instrument de la seva salvació.

Visita Pastoral a Sant Lluís

Del 3 al 9 de febrer de 2020

De l’homilia:

Una parròquia ha de ser com una ciutat posada a la part alta. Aquesta parròquia de Sant Lluís ha de ser signe que irradiï la llum de l’Evangeli. El testimoni de la vostra fe, la vostra celebració joiosa del misteri de Crist i, sobretot, la vostra vivència de la caritat ha de ser signe per als habitants de Sant Lluís. Som ciutat sobre la muntanya, comunitat cridada a ser referent de fe i d’esperança per a la gent d’aquest poble.

Però el testimoni es realitza, sobretot, per les obres. És la nostra vida la que ha de proclamar que som cristians. La vida d’aquesta comunitat cristiana ha de ser signe de Crist, cosa que exigeix viure molt units entre nosaltres i amb Ell.

 

Visita Pastoral Col.legi La Salle – Maó

14 gener de 2020 

De les paraules del Bisbe al claustre de professors:

La nostra pretensió és afavorir el desenvolupament integral de la persona. En aquesta educació és fonamental afavorir una cultura del diàleg i la trobada (diàleg amb les persones, però també amb altres maneres de pensar, altres cultures i altres religions). En el diàleg la persona creix i madura.

La meva presència aquí vol enfortir la connexió del Col·legi amb l’Església diocesana, que és indispensable perquè pugueu complir amb el vostre ideari de ser un Col·legi d’identitat catòlica.

 

Visita Pastoral El Roser – Es Castell

15 de desembre de 2019 

De l’homilia:

Cada cristià té la missió de contagiar l’alegria de creure a partir del que ha experimentat. Per això existeix l’Església i també cada comunitat cristiana. Aquesta parròquia de l’Roser no té altra funció que cridar el que ha vist i sentit, proclamant per tot el poble que Jesús és el Messies de Déu i convidant a creure en Ell.

Vaig escollir precisament aquestes paraules de Jesús com a lema de la visita pastoral, perquè pensava que era necessari posar l’accent en la necessitat de sortir fora dels temples per anunciar Jesucrist. Cada parròquia ha de realitzar el que el Papa Francesc anomena “una transformació missionera“, per passar de ser parròquies que es conformen amb mantenir el que hi ha a parròquies que proposen sense pors l’Evangeli com un camí de vida per a tothom.

Mons. Francesc Conesa Ferrer

 

 

 .

Visita Pastoral La Concepció – Maó

1 de desembre de 2019

De l’homilia:

L’Església es un poble en camí, que desitja y espera l’arribada del seu Senyor. Caminam cap a la muntanya de Déu acompanyats d’altres pelegrins, com a poble de Déu. Hem de donar gràcies per la nostra parròquia y pel goig de caminar junts. El profeta acabava dient: “casa de Jacob, anem, caminem a la llum de el Senyor”. Aquestes paraules valen també per a nosaltres. Són una invitació a caminar com a comunitat amb fermesa i il·lusió cap a Déu.

En el vostre caminar trobareu molts homes i dones que potser caminen sense rumb, donant tombs per la vida. A tots ells hem de indicar-los quina és la meta i convidar a unir-se al nostre pelegrinatge. Desitjaríem que tots els homes i dones d’aquest barri caminessin amb nosaltres i poguessin arribar a Déu. Per això, la nostra comunitat no pot perdre mai l’esperit missioner.

Durant la visita que he fet a la vostra parròquia he intentat animar-vos a ser comunitat que no es tanca en si mateixa sinó que es posa en camí i que testimonia el goig de creure en Jesucrist. Us agraesc molt la vostra acollida i us anim a seguir vivint la vostra fe a la parròquia.

Mons. Francesc Conesa Ferrer

Galeria Fotogràfica

Visita Pastoral Santa Maria – Maó

 

De l’homilia:

Hem de viure el nostre temps com una ocasió per donar testimoni de Jesús. Correspon a tots fer-ho i molt especialment als fidels laics. I hem de fer-ho en tots els llocs: en els temples, però també a l’escola, el despatx o el taller. Jesús deia que per donar testimoni no era precís preparar llargs discursos perquè la força del testimoni no està en les paraules humanes que puguem preparar sinó en les paraules i saviesa que procedeixen de Déu. I afegia que no era necessari tenir por de les dificultats, ni espantar-se davant les persecucions, perquè “no es perdrà ni un sol dels vostres cabells”.

Durant aquesta visita he insistit molt en la necessitat de posar-nos “en sortida” per anunciar l’Evangeli. Cadascú ha de sentir la urgència de transmetre la fe i fer-ho sense por. Tots hem d’ajudar a que aquesta parròquia miri cap a fora, a tantes persones que esperen la nostra paraula i testimoni, i es posi en sortida cap a ells, implicant-se completament en la missió.

La comunitat cristiana necessita la feina de tots. No pot ser que alguns es quedin amb els braços creuats, amb actitud passiva. Tots -i especialment els laics- han de ser membres actius de la comunitat parroquial. Necessitam comunitats vives, en què tots ens sentim corresponsables, i en què cadascú aporti el seu granet d’arena per construir l’Església. Mentre esperam el dia del Senyor, tots hem de treballar perquè la nostra comunitat cristiana creixi.

(…) Us agraeix molt aquests dies de visita pastoral, la vostra acollida i interès. Estaré content si us he pogut ajudar a créixer com a comunitat que s’implica en la missió i que desitja anunciar a tots el que ha vist i escoltat.

Mons. Francesc Conesa Ferrer

Galeria Fotogràfica

 

Visita Pastoral Sant Antoni abat – Maó

Galeria Fotogràfica

 

 

Visita Pastoral Sant Climent – Maó

Galeria Fotogràfica

 

Visita Pastoral a la Parròquia de Sant Francesc de Maó

 

De l’homilia:

La nostra actitud com Església ha de ser la de Jesús. Existim per portar la bona notícia de la salvació a l’home perdut. Hi ha moltes persones que, com Zaqueu, són cercadors. Alguns tenen béns, però volen alguna cosa més. Altres tenen necessitats bàsiques d’aliment, afecte o amistat. Per a tots ells nosaltres existim com a comunitat, com a parròquia.

Som nosaltres els que hem de prendre la davantera. No hem d’esperar que aquestes persones vinguin a nosaltres, sinó sortir nosaltres a cercar-les, i alçar els ulls com Jesús per trobar-les a sobre d’una figuera o allà on els hagi portat la vida. Quan en el nostre pla de pastoral se’ns diu que hem de sortir a les places i camins es vol accentuar això. Igual que va fer Jesús, hem de posar-nos en camí per cridar a la salvació, per oferir a aquests homes i dones un sentit per a la seva vida.

La nostra meta és conduir a la trobada amb Jesucrist; ajudar-los a que Jesús mateix entri a casa seva i se segui a taula amb ells. No som nosaltres qui transformam a les persones; no és l’Església la que pot curar. L’Església -les nostres parròquies- són l’espai per facilitar la trobada amb l’únic Salvador; l’Església és la sala en la que l’home d’avui pot trobar a Jesucrist, si vol.

És Ell, Jesús de Natzaret, el que vol seguir trobant-se amb els homes i dones d’avui. Nosaltres som només els seus servents, els seus criats. Jesús desitja compartir la seva amistat amb la gent de Maó i nosaltres, com a comunitat seva, som el lloc per facilitar aquesta trobada, que transforma per complet a la persona.

Mons. Francesc Conesa Ferrer

Galeria Fotogràfica

 

 

Visita Pastoral a la Parròquia del Carme de Maó

 

Galeria Fotogràfica

 

Hits: 497