Viure La Sinodalitat

Acompanyar com el bon samarità

 

La Pastoral de la Salut té com a objectiu desenvolupar l’acció de Jesús amb els malalts, com a expressió de la tendresa de Déu cap a qui pateix i per superar aquesta situació. Els voluntaris i col.laboradors de la Pastoral de la Salut realitzam aquesta missió a través de l’acompanyament humà, l’evangelització i la catequesi, la celebració dels sagraments, l’assistència sanitària, en tots aquells llocs on es trobi una persona malalta: hospitals, parròquies, residències de gent gran, centres de salut mental…

En ple camí sinodal, el Papa Francesc ens convida a reflexionar que és precisament a través de l’experiència de la fragilitat i de la malaltia, com podem aprendre a caminar junts segons l’estil de Déu, que és proximitat, compassió i tendresa. Tots som fràgils i vulnerables; tots necessitam aquesta atenció compassiva, que sap aturar-se, curar i aixecar.

L’escolta, el diàleg, el discerniment són valors essencials en l’acompanyament als malalts i la gent gran que duim a terme des de les parròquies. Un compromís que uneix als voluntaris i als familiars, per ser una comunitat que camina unida, que no es deixa contagiar per la cultura del descart, que preserva la dignitat de tots i valora la saviesa de la gent gran.

“És molt important que tota l’Església, també pel que fa a la malaltia, s’inspiri en l’exemple evangèlic del bon samarità, per arribar a convertir-se en un autèntic “hospital de campanya””, ens recorda el Sant Pare.

Pastoral de la Salut Menorca

 

07-05-2023

Hits: 60