El projecte Arbres d’Algendar de Càritas Menorca rep el V Premi Poriol d’APAEM

El projecte d’Arbres d’Algendar de Càritas Diocesana de Menorca ha rebut a finals de juliol el V Premi Poriol. Aquest guardó de l’Associació de productors d’agricultura ecològica de Menorca (APAEM) està dedicat a distingir les accions i la trajectòria en favor de la producció agrària ecològica, la biodiversitat agrària o altres àmbits relacionats amb l’agroecologia a Menorca.

En el cas d’Arbres d’Algendar, els membres del jurat han destacat la tasca constant i dedicada que s’ha desenvolupat els darrers anys per la recuperació de les varietats locals d’arbres fruiters pròpies de Menorca i la preservació del coneixement popular vinculat a elles, així com pel fet de fer-ho des d’una aposta clara per la producció ecològica i des del valor social afegit que caracteritza els vostres projectes. És per tots aquests motius que s’ha volgut reconèixer la vostra feina: l’enhorabona!”

Aquest projecte, situat a les finques des Canaló i S’Aranjassa, al barranc d’Algendar, té com a objectiu general que els participants aconsegueixin les habilitats mínimes necessàries per dur a terme i mantenir una feina. Actualment es treballa mitjançant activitats relacionades amb la producció d’arbres fruiters de varietats locals, la jardineria autòctona i la horticultura ecològica.

Des de Càritas Menorca, l’equip d’Economia Social i Solidària i el projecte Arbres d’Algendar volen fer arribar a APAEM “el nostre més sentit agraïment pel seu reconeixement, que ens omple d’alegria i ens inspira per continuar amb la nostra tasca d’acompanyament a les persones i la cura del medi ambient”.

Hits: 38