Caminam junts amb Maria

Aquests dies la nostra Església està celebrant la festa de la Mare de Déu del Toro, patrona de Menorca.  

El 3 de maig un grup de fidels va pujar a peu al Santuari de la Mare de Déu del Toro des de la parròquia de Sant Martí per a viure la tradicional vetlla a la Mare de Déu, animada musicalment pel grup de La Concepció de Maó.

El 4 de maig els capellans, els diaques i els religiosos van celebrar aquesta festivitat amb una trobada de germanor. A l’Eucaristia, que va presidir el bisbe Gerard, es va retre un homenatge a Mn.Guillermo Pons pels 70 anys que complirà com a prevere, aquest estiu, el dia 8 d’agost; al germà de La Salle Paco Díaz pels 50 anys de professió religiosa; a Mn.Josep Lluís Ponsetí pels 25 anys de prevere i a la germana de la Consolació Cristina Martí pels seus 25 anys de professió religiosa.

En la seva homilia, el bisbe Gerard va llegir una carta pastoral sobre les aportacions que s’han fet sobre el Sínode a la diòcesi de Menorca. Aquest document pròximament es distribuirà als fidels, als grups i consells parroquials, al consell pastoral diocesà, moviments, secretariats, etc.

El Bisbe va manifestar que “l’Església que peregrina a Menorca continua avançant pel camí sinodal seguint la invitació del Papa Francesc per tal de caminar junts com a deixebles missioners de Jesucrist en el segle XXI.”

 

“Amb la llum que hem rebut de l’Esperit Sant, ens hem de desprendre de tot allò que sigui un obstacle per a la missió evangelitzadora o l’impedeixi, i hem d’afavorir, en línia de continuïtat amb la Tradició de l’Església,  tot allò que ajudi, estimuli i afavoreixi l’evangelització de l’Església en el món actual.”

Ahir, 5 de maig, va tenir lloc la tradicional benedicció dels termes de Menorca des del pati del Santuari.

El 8 de maig, dia de la festa de la Mare de Déu del Toro, a les 20 h, tindrà lloc una solemne missa concelebrada, presidida pel bisbe Gerard.  I cada dia, a les 18h, res del Sant Rosari per a demanar la pau a tot el món.

Més fotografies

Vetlla a la Mare de Déu

Trobada de germanor dels preveres, diaques i religiosos

Eucaristia i benedicció dels termes

Hits: 269