Diàleg sobre l’Eutanàsia amb el bisbe Francesc

El divendres es va reprendre cicle de diàlegs amb el bisbe Francesc, amb un diàleg enfocat en l’anàlisi de l’Eutanàsia  que es va dur a terme a la Casa de l’Església de Maó. Una novetat importat va ser la retransmissió de l’acte pel canal de youtube del Bisbat de Menorca, la qual cosa va facilitar que moltes persones ho seguissin des de les seves cases.

En un context com l’actual, en el qual s’estan tramitant dues proposicions de llei per a regular l’eutanàsia, és fonamental que els cristians estem ben informats sobre els perills que suposa aquesta pràctica que atempta contra la vida humana. El bisbe va expressar que “la vida humana és el primer bé que hem de defensar, és un do que rebem de Déu” i no podem pensar que perd el seu valor perquè una persona estigui malalta o es trobi en una situació vulnerable.

L’únic camí possible és acollir al malalt, oferint-li afecte,atenció i mitjans per alleujar el seu sofriment. Hem d’impulsar una ètica de la cura, cuidant de diferents formes: amb el suport mèdic, psicològic, familiar, l’espiritual i religiós. En aquesta cura i atenció als malalts, “les cures pal·liatives  són un instrument essencial per acompanyar el pacient en les fases més doloroses de la seva malaltia”, va afegir el bisbe. Al final de l’acte es vas obrir un temps de diàleg amb el assistents, els quals van poder compartir amb Mons. Francesc la seva opinió sobre aquesta qüestió.

 

Hits: 72