El bisbe Francesc s’apropa al dia a dia dels menorquins amb les visites pastorals

Hits: 5

El Bisbe Francesc Conesa començarà aquest octubre les visites pastorals per a conèixer d’aprop el funcionament de les parròquies. En l’últim Consell de Presbiteri Mons. Conesa va explicar als preveres els detalls de les activitats lligades a aquesta visita que durà a terme entre enguany i l’any que ve. El pastor de la Diòcesi va presentar un llibret amb informació sobre aquesta acció i que conté una carta pastoral, orientacions per a preparar la visita, un informe que han d’emplenar les parròquies prèviament, tres catequesis i diverses celebracions litúrgiques.

Aquest material servirà als rectors de les parròquies per a preparar les visites del Bisbe. Mons. Conesa té previst començar les visites per la zona de Llevant aquest mes d’octubre, anar a l’arxiprestat de Centre el febrer i concloure les visites a Ciutadella l’octubre de 2020.

Durant la reunió també es va revisar el pla pastoral i les accions programades per aquest curs i es van posar les bases per a la conclusió de la fase diocesana del Congrés de Laics. L’acte tindrà lloc el 12 d’octubre al Toro i comptarà amb una ponència a càrrec de la presidenta d’Acció Catòlica General d’Espanya. També es resumirán les aportacions dels 13 grups que han participat en la fase diocesana del Congrés i es farà l’acte d’enviament dels agents de Pastoral en motiu del mes missioner extraordinari.