El Nunci Apostòlic, Mons. Bernardito Auza, presideix l’Eucaristia de la Pasqua del Malalt

El Nunci de la Santedat a Espanya, Mons. Bernardito Auza, ha estat aquests dies a la diòcesi de Menorca per a conèixer la realitat de la seva Església i participar de les celebracions de la Solemnitat de la Mare de Déu del Toro, patrona de Menorca, i avui a la Pasqua del Malalt, una celebració que ha reunit a la Catedral a fidels de tota Menorca.

Aquesta celebració ha estat organitzada per la Pastoral de la Salut sota el títol “Cuidem-nos mútuament”; la seva directora María Rosa Comella ha transmès unes paraules a l’inici sobre el sentit d’aquesta jornada, que vol conscienciar-nos de la importància de cuidar-nos i acompanyar als malalts i a les persones que viuen en soledat.

Mons. Bernardito Auza ha començat la seva homilia dirigint-se a tots els malalts, en especial, als afectats per la pandèmia: “A tots la proximitat del Papa Francesc i la seva reconfortant benedicció. A tots, especialment als més pobres, marginats i als malalts el Papa els expressa la seva proximitat espiritual, així com l’afecte de tota l’Església. Per al malalt la Paraula de Déu d’aquest diumenge té, sens dubte, un missatge que il·lumina i dona força.”

Així mateix, ha assenyalat que l’amor de Déu ens demana una correspondència. Hem de descobrir el seu amor i comprometre’ns amb ell, que ens porta l’alegria en plenitud. Jesús ha ressuscitat per a nosaltres i això ens ha de fer immensament feliços.

El nunci ha expressat que “L’alegria està en l’amor de Déu, la trobam tot i el sofriment i la contradicció”. Com es pot llegir a la lectura de l’Evangeli, Jesús diu: “Aquest és el meu manament: Que us estimeu els uns als altres com jo us he estimat.” El nostre Senyor ens transmet una nova i rica forma d’amor, que va manifestar amb la seva vida i mostrar amb les seves paraules.

També, ha destacat que “la caritat ha de regnar entre els membres de l’Església” i la importància de “l’amor fratern per a transmetre l’amor de Déu en comunitat” .

Aquest amor de Déu arriba a qualsevol situació, privilegiant als malalts: “Amb l’amor de Déu no es rep un consol superficial sinó la llum per a veure a Crist, que solament per amor ha fet seva tota malaltia i ens crida a practicar l’amor fratern”.

Tenim l’obligació d’estimar i fer sentir valorades a les persones que pateixen, i més ara que han sorgit debats a molts països que afecten al valor de la vida i la seva cura. En aquest sentit, ha destacat que “l’Església defensa la vida des del seu inici fins al seu natural desenllaç”.

El Nunci ha ressaltat el perill de valorar la vida solament per la seva qualitat, atenent exclusivament el benestar físic i altres èxits, afirmant que “El sofriment no afecta a la dignitat humana”. Per tant, ha valorat la gran tasca de la Pastoral de la Salut de la diòcesi de Menorca, animant a que continuïn proclamant l’Evangeli de la Vida ja que, segons les seves pròpies paraules, “l’assistència als malalts no depèn solament de les medicines sinó també de l’assistència del cor, i atenent les necessitat de cada persona”.

Ha conclòs assenyalant, que tal i com afirma el Sant Pare, Jesús, Maria i tota l’Església acompanyen als malalts i, a més a més, el sofriment i el dolor també són instruments de salvació. Ha fet una menció especial a tots els professionals de la salut i els preveres que ens cuiden en aquest temps de pandèmia. Finalment, ha recordat la celebració d’ahir dedicada a la Mare de Déu del Toro, patrona de Menorca: “posam els nostre ulls en Maria. Ella sempre desperta en el més íntim confiança, goig i consol. La invocam perquè ens faci créixer en l’amor de Déu i dels nostres germans.”

La Capella Davídica, el cor de la Catedral, i l’organista Tomé Olives han acompanyat amb música la cerimònia.

Per últim, el bisbe de Menorca, Mons. Francesc Conesa, ha dedicat unes paraules d’agraïment al Nunci Apostòlic per la seva visita a Menorca. Ha expressat “l’alegria de la seva visita a Menorca i ha recordat als fidels la importància de pregar per la seva gran tasca en favor de l’Església”. Ha reafirmat el missatge del Nunci sobre la Pasqua del Malalt i la necessitat de cuidar dels malalts.

L’Eucaristia també s’ha pogut seguir en directe pel canal de Youtube del Bisbat de Menorca: https://www.youtube.com/watch?v=D8LV0nmy54M

Més fotografies:

Hits: 134