El P.Antoni Pou ofereix una xerrada sobre com tractar la depressió

Ahir capvespre, 8 d’octubre, el Seminari Diocesà va acollir una xerrada formativa a càrrec del P. Antoni Pou, monjo de Montserrat, doctor en Teologia i psicòleg, sobre la depressió i els danys que ha causat la pandèmia en la salut mental.

Antoni Pou va destacar que la pandèmia ha deixat a moltes persones “ferides físicament i emocionalment”, i que els cristians com el bon samarità hem d’acollir i ajudar a les persones que estan sofrint. D’una forma molt pedagògica va explicar què és la depressió, com prevenir-la, tractar-la i ajudar a les persones que la sofreixen, mostrant empatia i comprensió. Alguns dels consells que va compartir van ser fer exercici físic, una bona alimentació, tenir hobbies i cultivar les relacions socials.

En aquest sentit, va destacar la diferència entre la tristesa i la depressió. La tristesa és una emoció normal i necessària (ens fa més realistes, ens ajuda a superar les adversitats, etc.), en canvi, la depressió és una tristesa patològica, que fa sentir a la persona molt enfonsada i bloquejada.

A més, el psicòleg va ressaltar la importància tant de l’ajuda psicològica com de la dimensió espiritual, és a dir, posar la nostra confiança en Déu per fer front a les situacions vulnerables.

En el canal de Youtube del Bisbat de Menorca podeu veure la xerrada completa:

 

Hits: 54