Els ancians, tresor de l’Església i la societat

En una societat en la qual moltes vegades es reivindica una llibertat sense límits i sense veritat, i que dona excessiva importància al jove, al productiu, a l’immediat, els majors ens ajuden a valorar l’essencial i a renunciar al que és transitori. La vida els ha ensenyat que l’amor i el servei als seus i als altres són el veritable fonament en el qual tots hauríem de recolzar-nos per a acollir, aixecar i oferir esperança als nostres semblants enmig de les dificultats de la vida.

Enguany, la Jornada de la Sagrada Família ens convida a valorar als nostres majors com un dels tresors més preuats. Ells són la salvaguarda de les tradicions i, actualment, s’han convertit en un important, quan no únic, canal de transmissió de la Fe Cristiana als nostres fills i néts.

Ha estat un col·lectiu durament castigat per la pandèmia, per la pròpia malaltia i per l’aïllament al qual s’han vist sotmesos. Evitem en tot moment que se sentin sols i abandonats. Siguem creatius per a traslladar-los el nostre afecte i respecte. Posem en valor els seus savis ensenyaments i el testimoniatge que han donat a l’Església i a la societat en camps tan diversos com la caritat, l’apostolat, la litúrgia, l’oració, el sofriment i el compromís en favor de la “cultura de la vida”.

Secretariat de Família i Vida.

 

Hits: 38