Ens deixa Sor Demetria als 98 anys

Hits: 6

Ens ha deixat una gran dona, Sor Demetria, filla de la Caritat de Sant Vicent de Paul. Ha mort amb 98 anys després d’una llarga vida al servei dels altres. Nascuda a la localitat de Cremenes (León), va arribar a l’Illa l’any 1942 i va treballar tant en l’àmbit docent com en l’assistència social, sempre en favor dels més necessitats.
Entre altres coses va ser docent al Col·legi Sant Josep de Maó, va promoure la creació de l’Associació Santa Bàrbara i en col·laboració amb el llavors Bisbe, Mons. Bartomeu Pasqual Marroig i Càritas Diocesana va iniciar la tasca d’orientar, ajudar i donar suport a les famílies més vulnerables de Menorca.

Sor Demetria va ser coneguda per impulsar així els serveis socials a l’Ajuntament de Maó, localitat on sempre va ser molt estimada i respectada. L’any 1982 aquesta institució li va retre homenatge per la seva tasca i ha estat reconeguda pels mitjans de comunicació de l’Illa. El Diari Menorca li va concedir el premi Protagonistas de la Vida Menorquina en Activitats Socials i el 2017 va rebre el Premi Cooperació, que organitza Cope Menorca.

En nom de la Diòcesi, des d’aquí es dóna el condol a tota la seva família i a les Germanes de la Caritat. Descansi en pau.

Aquest dimarts 9 de juliol, se l’acomiadarà amb la missa exequial a les 17 hores, a l’església de la Concepció de Maó.

Foto: José Barber, Es Diari Menorca