FESTA DE SANT ANTONI 2020

El Bisbe Mons.Francesc va dedicar l’homilia de Sant Antoni a la importància de l’acolliment i va demanar que les nostres parròquies siguin comunitats vives, obertes, fraternes i compromeses.

Amb la Catedral plena de gent, el Bisbe Francesc va pronunciar la seva homilia, fent un sentit repàs al moment eclesial que vivim a Menorca. Va començar dient:  Acollir ens demana que les nostres parròquies siguin comunitats vives, obertes, alegres, fraternes i compromeses. Les nostres parròquies han de ser llocs d’amor gratuït, en què les persones puguin créixer, oasis de misericòrdia on tothom pugui sentir-se valorat i estimat

Després de manifestar que «l’Església no és un club selecte en el qual només es pot admetre als que tenen un expedient impecable, sinó una comunitat de deixebles que, amb moltes dificultats i deficiències desitja seguir a Jesús i ser fidel al seu Evangeli», el pastor de la diòcesi menorquina va proclamar que «no volem quedar tancats en els nostres temples ni limitar-nos al petit grup que ha crescut en ambient cristià i freqüenta les nostres parròquies». El nostre Bisbe va expressar que «hem d’obrir les portes a tothom sense exclusions, amb els seus dubtes, els seus problemes . Sobretot, hem d’obrir les portes a tants homes i dones que no es conformen amb la forma de vida que tenen i que estan fent una recerca».

En l’actual línia pastoral de la Diòcesi de Menorca com a «Església que acull a tothom», en l’homilia de Sant Antoni el bisbe Conesa va afegir que «acollir significa també donar protagonisme a tothom i facilitar la seva participació en la vida de l’Església». Va referir-se a iniciatives com la reforma de la secció pastoral de la Cúria menorquina per a incorporar més laics, la celebració de la jornada «Laics en missió», la participació en el Congrés de Laics i la visita pastoral que està realitzant en aquests moments a les diferents parròquies de Menorca. Finalment, va demanar «potenciar la nostra capacitat d’acollir de manera especial als pobres, als qui pateixen, als petits i els senzills, com fa Jesús, amb actituds d’acolliment, comprensió, compassió i perdó».