Festa de Santa Clara

Els dies 8,9, 10 i 11 d’agost el Monestir de Santa Clara de Ciutadella va acollir la festa de la seva fundadora, santa Clara d’Assís, en un ambient de gran germanor, amistat i alegria compartida.

Un nodrit grup de fidels va participar a la pregària de Vespres i, també, a l’Eucaristia de l’11 d’agost, festa litúrgica de Santa Clara. Al vespre el  grup folklòric Es Born va animar la vetllada amb un repertori de cançons populars al pati del Monestir.

Santa Clara, religiosa del segle XIII, segueix sent tot un referent per als cristians d’avui. Les germanes clarisses agraeixen les mostres d’estimació de tanta gent i ens comparteixen 3 reflexions sobre Santa Clara:

-“Des de la seva capacitat de percebre l’alè de l’Esperit en tots els éssers, descobreix i contempla l’empremta de l’Altíssim en tota la Creació, la qual reflexa la bellesa i saviesa del misteri de Déu”.

“Va entrar al fons del misteri humà i al cor de l’Evangeli. Vivint amb alegria i senzillesa. Per a ella l’amor va ser el centre de la seva vida. Per amor es va fer pobra. Va ser conscient que la pobresa té un caràcter totalment de servei”.

-“El testimoni  de Santa Clara ens mostra que ésser pobres impedeix deixar-se enlluernar per les coses artificials, perquè els nostres ulls sabran apreciar les coses naturals, senzilles, agraint tot el que se’ns està donant”.

Més fotografies

Hits: 50