Guanyadors del Concurs Vocacional 2023

Ahir, dissabte 18 de març, en el context de la Trobada diocesana de joventut, es van donar a conèixer els guanyadors del Concurs Vocacional d’aquest curs organitzat pel Secretariat Diocesà de Vocacions. Aquest any hi hagut participació de diversos centres educatius i parròquies de Ciutadella, Ferreries i Maó. El tema escollit per elaborar els materials vocacionals ha estat “Atreveix-te a somiar”.

En la modalitat de cartell vocacional les guanyadores han estat n’Esperança Pons Carrasco, n’Irene Capó Florit i na Laura Fedelich Cardona del col·legi Sant Francesc de Sales (Calós) de Ciutadella amb un cartell titulat “Somiar és la clau de tot”.

El cartell es tracta d’una fotografia on es veu una jove, d’esquena, mirant el sol com es pon i com es reflexa en l’aigua. Apareix el lema del concurs i una pregunta que interpel·la “I si jo…”. El jurat ha vist en aquest cartell un important component estètic amb la jove que mira el sol, un sol que representa Crist i que es reflexa damunt la mar que són les situacions de por, inestabilitat i dubte que tenim. Però, sobretot, interpel·la la pregunta “I si jo…?”: clarament és la pregunta que els joves s’han de fer en presència de Déu: i si em sentís cridat a ser sacerdot, a consagrar-me, a formar una família cristiana…

En la modalitat de vídeo vocacional els guanyadors han estat en Biel Barber Mulero, en Marc Morlà Pons i en Karhel Granda Hermosa del col·legi Sant Francesc d’Assís de Ferreries amb un vídeo titulat “Somni”.

El vídeo premiat presenta un jove que mira el mòbil i veu les situacions greus que passen en el nostre món: guerra, pobresa, desigualtat… i acaba el vídeo amb una pregunta que interpel·la: “m’ajudau a complir aquest somni?” un somni d’un món millor, més just, més ple de Déu. El jurat ha valorat el contingut, el muntatge estètic i la feina realitzada.

Els guanyadors han rebut un premi de 100 euros per cada modalitat que podran gastar en material informàtic. El cartell serà exposat de forma permanent al Seminari Diocesà, juntament amb els anteriors cartells, i també serà la portada del quadern de la Setmana de Pregària per les Vocacions.

Hits: 301