Jornada “LAICS EN MISSIÓ”

El passat 12 d’octubre, amb l’església totalment plena, es va celebrar al Santuari de la Mare de Déu del Toro, la Jornada diocesana de Menorca “Laics en Missió”.

A la primera part es va poder escoltar la ponència d’Eva Fernández Mateu, presidenta d’Acció Catòlica General d’Espanya, que d’una manera senzilla i testimonial va arribar al cor dels assistents motivant a viure el compromís laïcal en l’Església. Després, Agustí Anglada Orfila va presentar un resum de les aportacions dels 15 grups que han treballat els temes del Congrés de Laics. Després del descans, es va viure la celebració de l’enviament dels agents de pastoral, organitzada amb motiu del mes missioner extraordinari. Van ser molts els agents de Pastoral que van donar el pas endavant de sentir-se enviats i missioners.

El Bisbe Francesc Conesa, va demanar als laics que féssim un pas endavant: que passessin de ser persones que evangelitzen seguint les directrius dels sacerdots, a persones que prenen la iniciativa i, perquè són conscients del seu baptisme i de la seva responsabilitat, es preocupen ells mateixos per l’anunci del Evangeli. Hem de donar pas a una Església en què tots -sacerdots, religiosos i laics- ens sentim igualment responsables de proclamar a Jesucrist.

Va ser una jornada viscuda amb molta afluència de cristians compromesos en la majoria de les parròquies i moviments de la nostra diòcesi. Va ser una alegria veure reunides en el Santuari de la nostra Patrona, a tantes persones de tota l’illa, que participen d’una manera activa en la missió d’anunciar l’Evangeli.