Junts per un món millor: ajuda’ns a ajudar a través de la declaració de la renda

Marcar les dues caselles a la declaració de l'IRPF ajuda a més de 2.400 persones a Menorca

La Diòcesi de Menorca compagina la seva tasca d'anunci de l'Evangeli amb l'acció social. En el seu dia a dia les parròquies i entitats vinculades a la Diòcesi duen a terme activitats d'àmbit assistencial, caritatiu, educatiu i cultural gràcies, en gran part, a les aportacions a través de la declaració de la renda pot atendre a més de 2.400 persones a Menorca. Marcant les dues caselles del 0,7 per cent en la nostra declaració de la renda multiplicam el suport a l'acció de l'Església i a ajudar a les finalitats socials d'organitzacions com Càritas.

Per això mateix, des de la Diòcesi fem una crida a pensar en l'Església en aquesta campanya de la renda 2019 per poder seguir ajudant als més necessitats. Com explica el vicari general Gerard Villalonga, "som una gran família i tots hem de col•laborar per a dedicar recursos a la dignitat i el creixement sobretot dels amb més desvalguts i necessitats". Una família que ajuda sense prejudicis, perquè "no demana el carnet a ningú" sinó que "atenem a totes les persones que piquen a la porta de l'Església, a tots els que ho necessiten, no només als cristians".

Des de la Diòcesi recordam que no és necessari triar entre les caselles de finalitats socials i la de l'Església Catòlica, sinó que es poden marcar les dues al mateix temps sense que això suposi una càrrega addicional al contribuent. Al contrari.

El resultat final consisteix que l'ajuda del 0,7 per cent no es divideix sinó que es multiplica per dos (1,4%) perquè l'estat destina l'aportació a l'Església i també a les ONG i com a contribuents durem a terme un gest doble de solidaritat amb l'Església, però també amb la seva acció social.