La Diòcesi participarà en el Congrés de Laics 2020

L’Església menorquina assistirà al Congrés Nacional de Laics que tindrà lloc a Madrid entre el 14 i el 16 de febrer de 2020. Així es va decidir el 30 de gener, quan es va debatre al Consell de Presbiteri. Els preveres van considerar que la cita és prou important per a incloure-la dins els objectius diocesans i s’intentarà combinar l’assistència al Congrés amb el pla diocesà que ja es troba en marxa per tal de no dificultar-ne el desenvolupament.

Així mateix, el Consell de Presbiteri va servir per anunciar l’entrada en vigor del “Protocol de prevenció i actuació davant els abusos sexuals a menors”. Les mesures establertes al document, original de la Diòcesi d’Astorga, s’aplicaran a partir d’ara a la Diòcesi de Menorca, després que el Sr. Bisbe Mons. Francesc Conesa l’aprovàs per un període de 5 anys. D’aquesta manera totes les comunitats i moviments de l’Església menorquina seguiran les mateixes mesures per evitar situacions de risc. Amb aquest protocol, similar al que s’aplica a altres diòcesis espanyoles, es respon a la crida del Papa Francesc a protegir els drets dels infants arreu del món.

Entre els altres temes tractats en la reunió destaquen l’actualització dels estatuts dels consells arxiprestals i la reorganització de l’organigrama diocesà, que segueix en estudi.