L’amor que mou la tasca de les persones missioneres. Jornada Diocesana Missionera 2019

Que l’amor a les persones és el que ens impulsa, com a persones cristianes, a construir un món millor en comunió és la idea que va calar en la cinquantena de persones que van assistir a la Jornada Diocesana Missionera 2019 a Ferreries. El coordinador de Misericòrdia i Solidaritat (MISOL) Rafel Mas i el missioner Oscar González van explicar en l’acte, titulat “Què he après estimant?” com la missió canvia vides. En primer lloc, la seva, com va donar testimoni n’Oscar, que ha viscut 17 anys a Hondures, concretament a San Pedro Sula, en un projecte d’educació no reglada. Allà, centenars d’infants han trobat un espai on créixer amb tranquil•litat i confiança en una zona marcada per la violència i les pandes.

Per la seva banda Rafel Mas, de MISOL, de les Franciscanes Filles de la Misericòrdia, va explicar el funcionament i sobretot el cor de la ONG, a cavall entre la Misericòrdia i la Solidaritat, les inicials de les quals formen el nom de l’organització. De la seva mà els assistents van conèixer el desenvolupament de l’entitat del món, els seus eixos de funcionament i els seus projectes tant a Amèrica com a Espanya mateix.

Tant un com l’altre van transmetre la importància de la participació de tots en la missió de l’Església i la jornada es va tancar amb uns cants de conscienciació i coratge.