L’ecologia, un compromís cristià

Fa pocs dies també hem tingut l’oportunitat de reflexionar sobre la relació entre cristianisme i ecologia gràcies a la xerrada que el prevere i doctor en Teologia, Antoni Matabosch i Soler va oferir al Seminari Diocesà. Va destacar que s’està posant de manifest el fracàs de la idea del “progrés indefinit”, a partir de la qual la humanitat abusa dels recursos naturals i finits de la Terra i que, per tant, és necessari canviar el nostre pensament i el nostre estil de vida.

En aquest sentit, el prevere va manifestar que ja des de l’Antic Testament es descriu la importància de tenir cura de la Creació: “La creació és un projecte d’amor de Déu. Tot el creat per Ell té un lligam. Som comunitat entre nosaltres i les coses creades” , una qüestió que el Papa Francesc tracta profundament a la seva Encíclica “Laudato si.’

Què podem fer? Antoni Matabosch va ressaltar algunes actituds essencials: una conversió ecològica profunda tant a nivell personal com en la societat, l’educació ecològica a les escoles, parròquies i en l’àmbit familiar i una nova espiritualitat.  Finalment, va explicar que  a les diòcesis de Madrid i Barcelona s’han posat en marxa les “ecoparròquies”, per a fomentar un estil de vida ecològic.

A continuació, podeu escoltar la conversa que vam tenir amb Antoni Matabosch: 

Hits: 59