Les Confraries es preparen per portar la fe al carrer

Els germans majors i juntes directives de les confraries de Setmana Santa de Menorca van reunir-se el dissabte 16 de febrer al Santuari de la Verge del Toro en la seva jornada anual. La trobada, convocada per tercer any consecutiu pel sr. Bisbe Mons. Francesc Conesa, es va dividir en dues parts.

La part formativa va anar a càrrec de Mn. Vicent Ribas Prats, vicari general d’Eivissa, que des de la seva experiència com a consiliari de diverses confraries de la seva diòcesi, va remarcar la importància d’aquestes entitats dins la vida de l’Església d’avui. Ribas va connectar el pla pastoral de la nostra diòcesi amb la missió que poden dur a terme les confraries, com “evangelitzar els carrers i les places dels nostres pobles on tantes famílies veuen les processons”. Això “ja es converteix en la millor catequesi”, va destacar. També va assenyalar la rellevància de la formació per un confrare, així com, la vivència dels sagraments –especialment l’Eucaristia- i la caritat inserits dins les diverses activitats de la parròquia, on “tots s’han de sentir part de la comunitat cristiana” afirmà.

En la part informativa es va donar compte de la implementació a les confraries de la Llei de protecció de dades que ja ha posat en marxa la diòcesi, i també es va presentar el “protocol de prevenció i actuació davant els abusos sexuals a menors” aprovat a la diòcesi fa unes setmanes. Dos temes sensibles que les germandats hauran de tenir en compte a partir d’aquest moment.

Hits: 44