L’ISCREB, un espai fonamental per a la formació cristiana

Recentment, el Seminari Diocesà ha acollit la quarta jornada de teologia d’aquest curs 2021-22. Sota el títol “La formació, un dels principals pilars de l’Església” i va comptar amb les ponències de Mn.Bosco Faner, Mn.Ramon Batlle i Núria Caum, director i subdirectora de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona.

A la seva intervenció, Mn.Bosco Faner, delegat de l’àrea de laics de la Diòcesi, va manifestar la importància de la sinodalitat en la formació dels cristians perquè l’Església és una comunitat  on tots som importants. Per tant, és fonamental seguir donants passes cap a una Església més sinodal, i escoltar els diversos testimonis que enriqueixen les nostres comunitats parroquials: un teòleg, un biblista, un voluntari de Càritas, els monitors i catequistes que acompanyen els joves, els integrants de Vida Creixent, els voluntaris que visiten la gent gran i els malalts, etc.

Tot seguit, Mn. Ramón Batlle i Núria Caum, de l’equip directiu de l’ISCREB, van donar a conèixer als assistents l’oferta d’estudis del Centre docent, el qual ofereix formació sistemàtica en Bíblia, Teologia, Diàleg interreligiós, formació per als docents de religió i d’altres formacions més específiques que es deriven d’aquestes àrees temàtiques.

A més, els laics poden realitzar un Curs bàsic de Bíblia i un altre de Diàleg interreligiós. També proposen el Batxillerat i la Llicenciatura en Ciències religioses que ofereixen l’estudi dels fonamentals del Cristianisme amb l’especialitat de teologia Bíblica i de Diàleg Interreligiós, ecumènic i cultural. Finalment, van valorar molt positivament el conveni de col·laboració de l’ISCREB amb el Bisbat de Menorca, que suposa una aposta per una formació on-line sistemàtica i de qualitat i una formació permanent a través de les trobades presencials que es fan a Menorca, les qual estan obertes a tothom que hi vulgui assistir. Trobareu més informació a la pàgina web de l’ISCREB: https://www.iscreb.org/ca

 

 

 

 

 

Hits: 71