Maria ens convida a la Contemplació

Ahir, divendres 16 de juliol, la parròquia de la Mare de Déu del Carme de Maó va viure la seva festa titular amb un seguit de celebracions i actes per honrar a la seva Patrona.

Les celebracions començaren amb la vigília de la festa amb la pregària de les primeres vespres, la missa de vigília, i un magnífic concert d’orgue a càrrec del jove organista d’arrels menorquines Joan Seguí Mercadal. El concert amb el petit orgue d’estudi comptà amb obres de Cabanilles, Muffat, Bach i d’altres.

El dia de la festa començà de bon matí amb el rés del rosari i la missa matinal. El capvespre el    bisbe Mons. Francesc presidí la celebració de l’Eucaristia, concelebrada per diversos preveres. A l’homilia explicà tres símbols relatius a l’advocació mariana del Carme: la muntanya del Carmel que representa Crist, la mar que representa la vida humana on Maria s’erigeix en estel que guia i acompanya, i les coves on Elies i els primers carmelites van viure una vida de contemplació i pregària. El bisbe va convidar als presents a ser una comunitat contemplativa que cultiva la pregària i ajuda a pregar.

Durant tres dies tots els fidels i visitants han pogut accedir al cambril de la Mare de Déu on han tingut l’oportunitat de veure de prop la imatge de la nostra Patrona, Flor del Carmel i Estrella de la mar.

Parròquia del Carme de Maó

 

Hits: 34