Pregària per la Unitat dels Cristians

Amb motiu de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, un gran grup de fidels es van reunir as Castell per reflexionar sobre la importància de l’ecumenisme.

El 18 de gener a l’església de Santa Margarita d’Es Castell, ens vam trobar un bon grup de fidels cristians de les esglésies anglicana, catòlica, evangèlica i filipina. El motiu d’aquesta trobada va ser la Setmana d’Oració per a la Unitat dels Cristians per celebrar una pregària conjunta. L’ambientació marinera de l’església ens va conduir a la reflexió sobre les persones que arriben a les nostres costes i com nosaltres els acollim. Amb les pregàries vam demanar: Reconciliació, Il·luminació, Esperança, Confiança, Fortalesa, Hospitalitat, Conversió i Generositat , uns valors que es van fer visibles quan cada un dels participants va portar un rem de barca a l’altar, just devora la barca.

Un desig comú de tots els assistents és que les trobades siguin més freqüents durant l’any, que l’Ecumenisme no és tema sols del mes de gener. Per finalitzar la pregària després del gest de Pau, la comunitat anglicana ens va oferir un poc de bereneta. Moltes gràcies a la Comunitat Anglicana, al Sr. Bisbe Francesc Conesa, així com també a la comunitat parroquial de El Roser de Es Castell.

Isabel Marqués Barceló

Directora del Secretariat d’ Ecumenisme i Diàleg Interreligiós