Presentació del actes de la Setmana Santa de Maó 2020

Els membres de la Junta Rectora de les Confraries de Maó van presentar el cartell de Setmana Santa 2020, el pregoner i els actes programats per les confraries

El dijous 27 de febrer la Junta Rectora de les Confraries de Setmana Santa de Maó va presentar els actes de la Setmana Santa 2020 que es celebraran entre l’1 d’abril i el 12 d’abril.  A l’acte, que es va dur a terme a l’església de Santa Maria de Maó, es va anunciar que el pregoner d’enguany serà Pablo Cardona Natta, qui pronunciarà el pregó,que inaugurarà la Setmana Santa de Maó, a la parròquia de Nostra Senyora de la Concepció. El 5 d’abril set confraries de Maó participaran a la processó del Diumenge de Rams, que començarà a les 19.30 h a la parròquia de Sant Francesc. La següent celebració serà el Dijous Sant amb la Processó del Silenci, una de les més antigues de Maó, que va ser recuperada fa poc, va recordar Mn.Joan Tutzó, director del Secretariat Diocesà de Confraries. La seva sortida està prevista a les 22.30 h des de la parròquia de Sant Josep, amb la presència de diferents confraries però sense passos.

La processó del Sant Enterrament sortirà a les 20.30 h de la parròquia de Santa Maria i durarà prop de tres hores pels carrers del centre de Maó. Finalment, el 12 d’abril es celebrarà la Processó de la Trobada, que sortirà a les 11 h des de les Concepcionistes franciscanes. Una de les novetats d’enguany és la restauració que s’ha duit a terme del sepulcre de la Confraria del Sant Sepulcre. Els treballs estan sent realitzat per la restauradora Judit Tur.  Mn. Joan Tutzó va assenyalar que la Confraria de Nostra Senyora dels Dolors ha elaborat el cartell d’enguany de la Setmana Santa de Maó. Es tracta d’una imatge de la Verge Maria de Antonio Fernando Villalonga, que evoca el pas petit de la germandat  amb la seva corona d’espines.