Reflexions de vida i pregària amb els joves

El grup Revisió i Vida, que coordina na Maria Dolors Amat, ofereix un espai de reflexió i pregària als joves que estudien o treballen a Barcelona.

Aquest nou curs ja han tingut dues trobades. En la primera van reflexionar sobre la importància del compromís, per construir un món més just, solidari i estable. El grup va advertir que la immediatesa, l’individualisme, cercar només el benestar personal i deixar a Déu de banda ens fan perdre el sentit profund de la vida. Déu ens mostra que la riquesa de la vida està en les arrels familiars, en els amics i els dons que hem rebut. Les reunions amb el grup els ajuden a ser constants i aprendre a portar a terme un compromís estable recolzat per tots.

En l’evangeli de Mateu trobam un passatge en què un jove s’acosta a Jesús: “Mestre, què puc fer per obtenir la vida eterna? […] si vols entrar a la vida, guarda els manaments […] El jove li digué: Tot això ja ho he observat; què més he de fer?” Jesús li contestà: “Si vols ser perfecte, ves, ven el que tens i dona-ho als pobres, i tindràs un tresor al cel; després vine, segueix-me”. Quan el jove va sentir aquestes paraules. Se n’anà tot trist. Perquè tenia molts béns” (Mt 19: 14- 21).

“Jesús no només parla aquí dels béns materials. Hi ha una riquesa superior de la qual tots nosaltres en participam: unes arrels familiars, una educació bàsica, intel·ligència, estudis superiors, amics i tants dons que sovint ni en som conscients. Som joves molt rics. Tot el que hem rebut no és per tancar-nos i assaborir un plaer individual, sinó que se’ns dona per fer crèixer un món més just i estable entre els nostres contemporanis. Pensem quines situacions tenim al davant que reclamen el nostre compromís. Preguem units.”

D’altra banda, en la segona trobada els joves han discernit sobre els drets humans, tot destacant que el compromís vers els drets i deures significa estar convençuts dels respecte a la dignitat humana.  “Aprofundint en el desenvolupament actual de drets i deures, observam que en el nostre entorn occidental les persones estan envoltades de tecnologies, menjades pel consum i moltes situacions que van creant addicció. Tenim el perill d’anar-nos tancant en l’individualisme, l’autosuficiència i l’autoestima. Anam prenent certa distància de les realitats que ens envolten i es va fugint del compromís amb la comunitat universal.”

Els passatges bíblics, les actituds de Jesús que trobam ens els evangelis són una mostra clara dels respecte a la dignitat humana. Així mateix, ens els deu manaments que Déu dona a Moisès en el Sinaí hi ha la base dels drets humans. Déu ens demana estimar-lo a Ell i al proïsme. (Ex 20, 1-17). “Déu va acompanyant el Poble i els encamina a la saviesa de viure amb valuosos consells: «escolta els decrets i les prescripcions que us ensenyo, (…) guardeu-los i compliu-los (…) que no s’esborrin de la teva memòria (…), fes-los conèixer als teus fills i als fills dels teus fills» (Dt 4, 1-31).  Volem treballar la pau, començant pel nostre interior, i apartar de nosaltres tot ressentiment.”

Si esteis interessats en participar en aquestes trobades, us podeu posar en contacte amb les parròquies o enviar un Whatsapp i/o telefonar a l’oficina de comunicació del Bisbat de Menorca. (681-375-127).

Hits: 126