Sant Francesc de Maó engega una col·lecta per restaurar el retaule

“Operació Retaule”. Amb aquest nom la parròquia de Sant Francesc de Maó ha començat una campanya de recollida de fons per a donar una netejada de cara al retaule del temple, tallat per l’escultor Jaume Bagur Arnau l’any 1943. Amb els diners recol·lectats es planteja sufragar la millora de la il·luminació, un tractament anticorc i la neteja de l’obra, com explica el capellà de la parròquia, Llorenç Sales. Es tracta, per tant, d’una feina de manteniment, ja que les condiciones del retaule no són dolentes: “estructuralment no es troba en mal estat” però un bon tractament ajudarà a “evitar mals futurs”, com el corc, afirma.

El funcionament de la campanya és senzill: per cada donatiu, de 20 euros, es dóna una estampa numerada, un “punt de llum”, com a mostra d’agraïment al donant. A més a més es propicia que qui faci el donatiu doni les dades per després poder-lo fer constar, si es desitja, a la declaració de la renda.

Des que es va iniciar aquesta “Operació Retaule”, a inicis de desembre, s’han aconseguit 100 punts de llum, o sigui, 2.000 dels 6.000 euros que s’han plantejat com a objectiu inicial per a poder cobrir les despeses de la inversió. És un bon inici, afirma Sales. “Els fidels si és per una finalitat així s’engresca”. Des de Sant Francesc esperen que aquesta bona rebuda tingui continuïtat per a poder conservar per molts anys més el retaule.

Hits: 21