TESTIMONIS DEL VIVENT

Divendres 22 de juliol l’església parroquial de sant Bartomeu de Ferreries va acollir la celebració de l’Eucaristia en la memòria del beat menorquí Joan Huguet Cardona. Tot i que la celebració litúrgica és el 24 de juliol aquest any en caure en diumenge s’ha avançat dos dies coincidint així amb la festa de santa Maria Magdalena, apòstol dels apòstols.

L’Eucaristia fou presidida per Mn. Llorenç Sales, delegat de la causa dels sants a la nostra diòcesi, i Mn. Guillermo Pons, qui fou vicepostulador de la causa de beatificació de Joan Huguet. En l’homilia Mn.Llorenç Sales destacà que tant Maria Magdalena com el beat Joan Huguet foren testimonis del Crist ressuscitat. Cap dels dos es deixà enfonsar per la situació de mort i de dolor que predominava en l’ambient, sinó que saberen descobrir que Jesús és viu i que sempre està al nostre costat. Maria Magdalena es va convertir en el primer testimoni de la Resurrecció de Jesús essent portadora d’aquesta notícia als apòstols i Joan Huguet fou el primer màrtir a la nostra Illa testimoniant que existeix un Amor més fort que la mort.

La memòria i devoció al beat Joan Huguet segueix ben viva a la nostra Diòcesi. Són moltes les persones que s’acosten a sant Bartomeu a venerar el seu sepulcre, i el seu testimoni no deixa de commocionar encara avui, 86 anys després del seu martiri. La seva joventut i la seva fortalesa esdevenen signe de que la fe, l’esperança i l’amor tenen molta més força que qualsevol pressió i amenaça.

Més fotografies

Mn. Llorenç Sales i Mn.Guillermo Pons, juntament amb Maria Huguet, germana del beat.

 Un grup de fidels amb la germana del beat Joan Huguet al costat del sepulcre del màrtir.

Hits: 101