“Una política comunitària basada en l’esperança”

Divendres 25 de novembre va tenir lloc al Seminari Diocesà (Ciutadella), la segona jornada de teologia d’aquest curs, unes jornades que la Diòcesi de Menorca organitza anualment amb l’ISCREB (Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona).

Es va tenir el gust de comptar amb la ponència de Xavier Alonso Calderón, Doctor en política migratòria i membre de Cristianisme i Justícia, el qual va tractar el tema “Populisme i Democràcia des del punt de vista de la Doctrina Social de l’Església.”

La xerrada, sens dubte, va ajudar els assistents a prendre consciència de la importància de treballar tots junts per a enfortir la democràcia davant les amenaces populistes que creen crispació, por i divisió arreu del món. Es va destacar que “la política, des de la Doctrina Social de l’Església, és una caritat suprema, que cerca el bé comú” , manifestant, en aquest sentit, que “l’Església convida els cristians a participar amb els no creients, perquè la política és un mitjà privilegiat per a lluitar per la dignitat de la gent i per la justícia. La participació comunitària és una manera de mantenir la democràcia.”

Al canal de Youtube del Bisbat de Menorca podeu escoltar l’entrevista que hem fet a Xavier Alonso. Hi trobareu altres reflexions enriquidores sobre aquest tema.

Hits: 14