10 dies de dol oficial per les víctimes del Covid-19

L’Església de Menorca s’uneix a aquest dol, compartint el dolor de milers de famílies davant les morts causades per aquesta pandèmia

El Govern d’Espanya ha declarat deu dies de dol oficial per totes les persones que han mort a causa del Covid-19. La nostra Església s’uneix a aquest dolor, mostrant la seva solidaritat amb el dolor de tantes persones que han perdut a éssers estimats i, sobretot, pregant pels difunts. Les xifres oficials assenyalen més de 28.000 morts a tota Espanya, 14 d’ells a Menorca. A les manifestacions exteriors de dol, hem d’afegir molt especialment la nostra oració per tots ells.

Amb motiu d’aquest dol oficial que comença avui les parròquies són convidades a realitzar les següents accions: 

1.- Posar un crespó negre en algun lloc dels nostres temples. Pot ser en un balcó, sobre la porta d’entrada o sobre un estendard situat en l’altar o de qualsevol altra manera que considereu oportuna.

2.- Tocar a difunts cada dia a les 12 del matí i, quan resem el Regina Coeli o l’Ángelus, afegir una pregària pels difunts.

3.- Al final de totes les misses que celebrem durant aquest temps de dol, inclourem una pregària pels difunts, per pregar pel seu etern descans i pel consol de les seves famílies i amics. 

Més endavant, es donarà a conèixer als fidels la data en la qual es realitzarà un funeral diocesà en memòria de tots els difunts. El mes de juliol, l’Església de Menorca s’unirà a l’oració de tota l’Església d’Espanya, prevista per als dies 25 i 26. 

El bisbe Mons. Francesc agraeix l’esforç que estan realitzant els preveres i els fidels a les seves parròquies per seguir complint les normes sanitàries, facilitant així al poble de Déu la seva participació en els sagraments. 

Hem d’afrontar aquesta situació amb esperança, fomentant la comunió i estant al costat de les persones i famílies que més ho necessiten per reconstruir la vida social i econòmica,  continuant amb la gran feina de Càritas i seguint  el “pla per a ressuscitar” del papa Francesc, que ens convida a renovar la nostra societat, a canviar les coses que no funcionaven abans de la crisi del Covid-19. Hem de posar-nos tots en camí per construir una societat nova, distinta, més humana i més justa.