Vetlla de Pentecosta: “L’Esperit ens fa recobrar la vida”

Aquest dissabte 30 de maig, les comunitats del Carme i Sant Francesc es van reunir a la parròquia de Sant Francesc d’Assís de Maó per celebrar junts la Vetlla de Pentecosta, una celebració de la Paraula que va tenir molts tocs similars a la Vigília Pasqual que, enguany, malauradament, no vam poder celebrar junts per mor del confinament.

La celebració començà amb l’encesa del foc de Pentecosta, on cada participant encengué el seu petit ciri. Després es procedí a la litúrgia de la Paraula on es proclamaren totes les lectures pròpies de la vigília. Després de cada lectura es van fer diverses pregàries on vam demanar per totes les realitats que s’han vist afectades per la pandèmia: els malalts, els difunts, els qui han quedat sense feina, els que s’han sabut reinventar, els voluntaris, el personal sanitari… cada realitat rebia la llum del Crist ressuscitat.

 

Mn. Llorenç, en les seves paraules d’homilia, fent referència a la profecia d’Ezequiel, ens convidà a que nosaltres, com a cristians, profetitzem sobre aquesta realitat de mort que vivim, demanant que sapiguem comunicar vida i esperança allà on hi ha mort i dolor. És l’Esperit qui ens ajuda a recobrar la vida que hem pogut perdre fruit d’aquesta crisi que esteim vivint.

Finalment, la celebració acabà amb un record del propi baptisme amb la renovació de les promeses baptismals. En un ambient càlid i guardant totes les mesures de seguretat, vam poder viure el goig pasqual en comunitat.

Grup de Música i Evangeli