Actes organitzats per les confraries de Setmana Santa de Maó durant els propers dies sants

Afrontem un altra any en el qual els actes que acostumen a organitzar les confraries per a celebrar la Setmana Santa es veuran alterats degut a la pandèmia. Com és sabut per tothom, les manifestacions externes de pietat popular resten suspeses, però la Setmana Santa no es suspèn. Tal com demanà el Sr. Bisbe de Menorca a les germandats i confraries, intentarem ajudar els confrares a viure els Misteris centrals de la nostra fe amb actes de devoció que complementin els actes litúrgics propis i fonamentals per aquests dies Sants que s’acosten.

A continuació, enumeram els actes organitzats per les  Confraries de Setmana Santa de Maó:

Aquest proper dilluns es començarà a repartir el pòster de Setmana Santa que ha editat enguany la Confraternitat de Sant Corneli, més coneguts com els Centurions. Si hi ha Setmana Santa, és voluntat de les Confraries que també s’editi el pòster. L’autor és el confrare-centurió Pedro Fullana Barrero, que utilitza el nom artístic de Macoi. Ja va ésser el dissenyador del cartell que coincidí amb l’aniversari del bicentenari de la confraternitat ara fa cinc anys.

Enguany tampoc pot faltar el pregó de Setmana Santa de Maó, que serà pronunciat pel que havia de ser pregoner l’any passat, quan es suspengué tot per la irrupció de la Covid-19 a les nostre vides, el Sr. Pau Cardona Natta, militar retirat nascut a Maó l’any 1951, membre de la  Confraternitat dels Centurions des de fa més de 50 anys, essent el confrare més antic d’aquesta petita confraternitat de 40 membres. Coneixedor excel·lent de la Setmana Santa confrare de Maó en la que participa des de la més tendra infància i apassionat per les seves costums i tradicions. El pregó serà retransmès el dimecres abans de la Setmana Santa, el  24 de març a les 20:30h, pels canals de Youtube del “Secretariat Confraries Menorca” i del “Bisbat de Menorca”.

I, a continuació, detallem els actes organitzats per cadascuna de les confraries de Maó:

1. El divendres de passió, dia 26 de març, a la parròquia de Santa Maria de Maó, les Confraries del Sant Sepulcre, la Soledat i Sant Corneli, durant tot el dia organitzen una veneració de les imatges del Jesús jacent i la Mare de Déu de la Soledat i, a les 20 h, la missa de les tres confraries. Finalitzada la missa es procedirà a la benedicció de la restauració feta del Sepulcre.

El mateix dia la Confraria de la Pietat i Sant Joan Evangelista  organitza a les 20 h la Missa de confrares a la parròquia de la Mare de Déu    del Carme, seu de la confraria.

2. El Diumenge de Rams al capvespre també s’organitzen dos actes: Confraria de St. Pere a les 18 h., acte de veneració a Sant Pere i pregària per la fi de la pandèmia i record pels difunts a la parròquia de La Concepció, seu de la confraria.

 Confraria del Via Crucis a les 18:30h. es resarà el tradicional Via Crucis  per l’interior del temple a Sant Francesc de Maó, seu de la Confraria.

3. El Dijous Sant, dia 1 d’abril, és la Confraria de la Sang que organitza, a les 21 h., una Hora Santa a l’altar del Sant Crist de la Sang, a l’església de Sant Josep, seu de la confraria. La mateixa confraria també organitza guàrdies a l’altar del Sant Crist de La Sang on hi haurà el Santíssim, dels confrares que ho desitgin vestits de penitent.

4. El Divendres Sant:

Les Confraries del Sant Sepulcre, la Soledat i Sant Corneli, a les 8 h Viacrucis i, tot seguit, els membres de les confraries que ho desitgin, faran guàrdia als passos i, a les 20’30h., es realitzarà el Sant Enterrament i el Sermó de la Soledad a l’interior del temple de Santa Maria. Una representació dels centurions participaran en els Sant Oficis i en el Sant Enterro i l’Encontre.

La Confraria del Via Crucis el Divendres Sant, a part de les guàrdies als passos per part dels confrares que ho desitgin vestits de penitent, a les 19 h, es podrà escoltar el Sermó de les Set Paraules.

I la Confraria de la Pietat i Sant Joan Evangelista els confrares que ho desitgin faran guàrdia d’honor, vestits de penitent, de les 8 a les 17 h, i a les 20 h es resarà un Via-Matris, on s’interpretaran dues peces musicals a trompeta i tambor.

Per acabar els actes d’aquesta Setmana Gran, el Diumenge de Pasqua les Confraries del Sant Sepulcre, la Soledat i Sant Corneli, a les 11’30h., la processó de l’encontre a l’interior del Temple parroquial de Santa Maria i, després. missa pontifical presidida pel Sr. Bisbe de Menorca

Hits: 50