Augmenta un 56% el repartiment d’aliments de Càritas Menorca

Les noves dades que ens fa arribar Càritas Menorca evidencien la gravetat de la crisi provocada pel Covid-19 : un 56% més de demanda d’ajuda

Des de l’inici de la crisi provocada pel Covid-19, el Servei de Repartiment d’Aliments de Càritas Menorca ha augmentat un 56%, unes dades que reflecteixen l’increment de la vulnerabilitat de moltes persones i famílies que viuen a Menorca. De 271 famílies s’ha passat a 423 famílies que han rebut aliments en els darrers quinze dies, un 17% més que a mitjans d’abril.

Davant aquesta situació, Càritas Menorca segueix treballant sense descans per seguir al costat de totes les persones que més ho necessiten. Les famílies són ateses de forma setmanal o quinzenal, a través del subministrament d’aliments provinents del fons estatal, de les donacions d’empreses i particulars que arriben a les parròquies i a Càritas Diocesana, i també a través de vals d’aliments frescos que els usuaris poden adquirir en diferents establiments comercials.

Fins al dia d’avui, Càritas Menorca ha invertit 24.000 euros en vals per a productes frescos, adquirits en comerços de proximitat arreu de l’illa. Alaior és el municipi on ha crescut més la demanda, passant de 8 famílies ateses a l’inici de la crisi (a mitjans març) a 22 famílies ateses en aquests darrers dies. A Maó també trobem un increment de la demanda, amb un total de 138 famílies ateses. D’altra banda, Ciutadella continua sent el municipi amb la demanda més alta, una demanda que continua creixent, passant de 130 famílies ateses en els inicis del confinament a prop de 200, en concret, 196 famílies ateses en el servei de repartiment d’aliments. A municipis com Sant Lluís i Ferreries la demanda segueix estable, amb 14 i 20 famílies ateses respectivament des de l’inici de la crisi.

En total, 1.018 persones s’han beneficiat d’aquestes ajudes del servei d’aliments i dels vals d’ajuda econòmica. Sens dubte, la feina dels voluntaris continua sent fonamental i és molt positiu veure com en els darrers quinze dies 38 persones s’han sumat al voluntariat de Càritas per atendre el Servei d’Aliments a les parròquies. En total, a Ciutadella s’han incorporat 32 voluntaris nous, i a Maó 6 voluntaris, per tant, el servei disposa actualment de 90 voluntaris.

A Maó disposam de la col·laboració de l’Associació de Veïns Dalt Sant Joan que ajuda en la logística i organització del servei d’aliments, com també del grup “Cadena de Favores” que ha promogut la iniciativa de posar carros als supermercats de la ciutat. Tota la recollida d’aliments que es fa va destinada a parts iguals entre Càritas i Creu Roja. D’altra banda, a la majoria de supermercats de Ciutadella, i de la resta de municipis, es continuen recollint els aliments que els particulars deixen i que Càritas gestiona per al Servei de Repartiments d’Aliments. 

Càritas Diocesana agraeix profundament a empreses, particulars, grups i entitats, així com també a les administracions públiques l’ajuda directa a aquest servei, a través de donacions i col·laboracions.  I fa una crida a tota la societat menorquina per continuar l’esforç solidari per atendre i ajudar a tantes famílies que están sofrint per la situació actual tan difícil. Com ha expressat el bisbe Francesc: “una societat progressa de debò quan escolta el crit dels més vulnerables”.

Càritas Menorca segueix al costat dels que més ho necessiten. Ajudan’s a ajudar!