Celebració de la Missa Crismal 2020

Totes les celebracions de Setmana Santa estan sent retransmeses en directe des del nostre canal de youtube: https://www.youtube.com/BisbatdeMenorca. En aquests moments difícils volem seguir estant al costat de tots vosaltres, unir-nos en la pregària i preparar-nos per a celebrar tots junts des de casa el Tríduum Pasqual.

A les 20 h el bisbe Mons. Francesc ha presidit la Missa Crismal des de la Catedral de Menorca, una celebració en la qual es dur a terme la consagració del crisma i la benedicció dels olis com també la renovació de les promeses sacerdotals. En l’homilia el bisbe Francesc ha començat recordant l’absència de gran part dels preveres i diaques: “Dimecres Sant era un dia molt especial per a nosaltres, perquè ens brindava l’ocasió de conviure, compartir i celebrar junts que formam un únic presbiteri i que tenim una única missió”, com també l’absència  de l’acompanyament dels fidels menorquins. D’altra banda, Mons.Francesc ha expressat que la Missa Crismal ens recorda que compartim la unció i la missió de Jesucrist: “Hem escoltat en l’Evangeli  com Jesús proclamava que era l’Ungit per l’Esperit i que la seva missió era “donar la bona nova als pobres” i “proclamar l’any de gràcia del Senyor”. El Sant Crisma és signe de la presència de l’Esperit Sant.

“La nostra existència sencera ha de quedar al servei de l’Evangeli; som instruments vius en mans de Déu per fer arribar als homes i dones de Menorca l’alegria de la fe en Jesucrist”. Després de l’homilia s’han beneït els olis però no s’ha realitzat la renovació de les promeses sacerdotals a causa de la situació que esteim vivint i, com ha expressat el nostre Bisbe: “Esper que puguem celebrar de nou junts l’Eucaristia, renovar els nostres compromisos i recordar que som germans, apòstols de Jesús, enviats seus per anunciar l’Evangeli a Menorca”. 

En aquest enllaç podeu llegir l’homilia completa de la Missa Crismal:

Llegir Homilia completa>>

Amb aquesta celebració ens hem preparat per a celebrar el misteri pasqual que comença demà. Demà, Dijous Sant, celebració de la Cena del Senyor a les 19 h que també podreu seguir a través del nostre canal de youtube: https://www.youtube.com/BisbatdeMenorca.

 

Hits: 62