Dijous Sant 2020 “Celebració del Sopar del Senyor”

Podeu llegir l’homilia completa en català i castellà en el següent enllaç: Llegir Homilia completa>>

Avui celebram tots units l’amor de Jesús, el que més ens estima. Celebram el gest suprem de l’amor de Jesús que va donar la seva vida per nosaltres.  L’Últim Sopar va ser una mostra de l’amor immens de Jesús cap als seus deixebles: “Ell, que havia estimat el seus que eren al món, els estimà fins a l’extrem”.

Jesús va rentar els peus als seus deixebles, un gest que, com ha expressat el bisbe Mons.Francesc és símbol del seu amor i la seva entrega: “Per començar, Ell mateix va voler posar-se a rentar els peus dels deixebles. Aquesta acció era pròpia dels esclaus i no de l’amfitrió. Però Jesús vol que aquells deixebles no oblidin mai que només podran ser seguidors seus si es posen, com Ell, a servir a tots: “Us he donat exemple perquè tal com jo us ho he fet, ho faceu també vosaltres”.

En la seva homilia el nostre bisbe ha recordat que quedava un altre gest d’amor: és quan entrega el pa i el vi als seus deixebles com a símbol del seu cos i la seva sang, instituint així l’Eucaristia: “Quan, seguint el ritual de la Pasqua, va arribar l’hora de distribuir el pa, Jesús el va partir i va dir “Això és el meu cos” i, després, quan tocava alçar la copa de vi, la va repartir dient que aquest calze era la nova aliança segellada amb la seva sang. D’aquesta manera Jesús anunciava la seva mort imminent, amb la qual anava a inaugurar l’esperada aliança nova de Déu amb la seva criatura. Jesús els va demanar llavors que repetissin aquells gests en record seu, instituint d’aquesta manera el sacerdoci”.

El bisbe Mons.Francesc ha recordat als fidels que és una nit per recordar l’amor extraordinari de Jesús cap a tots nosaltres: “És nit de sentir que Jesús ens estima amb un amor infinit, que li importam cadascú de nosaltres. És nit de sebrer-nos estimats, compresos i perdonats per Jesús. Ell es va fer l’últim per rentar també els nostres peus, es va fer menjar per alimentar les nostres ànimes i va acabar donant la seva vida per cadascú de nosaltres en un gest extraordinari d’amor”.

Celebrar en profunditat aquests misteris ens introdueix en una dinàmica d’amor, que ens porta a imitar Jesús oferint nosaltres als altres el pa partit de les nostres pròpies vides. En aquests dies de pandèmia el Senyor ens crida de manera especial a estar atents per descobrir les necessitats dels altres i mostrar que som de veritat Església que està disposada a servir a tots”, ha afegit.

Hem de seguir l’exemple de Jesús i estimar als altres com Ell ho fa amb nosaltres. Davant aquesta pandèmia els cristians hem d’estar al servei dels més vulnerables, acollint, compartint i sent solidaris. Hem iniciat el Tríduum Pasqual, el bisbe ha finalitzat l’homilia amb aquestes paraules: “El Senyor vol seure a la seva taula per fer-nos experimentar el seu amor i transformar el nostre cor dur en un cor de carn, que estigui disposat a estimar com Ell ens va estimar. Només d’aquesta manera podrem comprendre una mica del misteri de la Passió i mort de el Senyor”.

La celebració ha acabat amb un gest de reconeixement solemne de Jesús present a l’Eucaristia.

 

Hits: 127