Celebració diocesana d’enviament dels catequistes

Avui matí, dia de la Mare de Déu del Pilar, a la parròquia de Santa Eulàlia d’Alaior ha tingut lloc la celebració diocesana d’enviament dels catequistes sota el lema “El catequista, company de camí”. La trobada s’ha iniciat amb una xerrada formativa a càrrec de Mn.Llorenç Sales, el qual ha compartit amb els assistents els punts fonamentals del Directori per a la Iniciació Cristiana. Aquest document, que recentment ha entrat en vigor, aporta als catequistes unes pautes a seguir per a la catequesi en cada etapa: infància, joventut, vida adulta.

Mn.Llorenç Sales ha destacat la importància de viure la catequesi com un camí de trobada permanent amb Jesús, on cada etapa es viu d’una forma connectada (baptisme, comunió, confirmació, catequesi familiar). A més, ha expressat que l’Eucaristia és una part essencial de la catequesi, perquè és el moment de la trobada íntima amb Jesús i del compartir la fe en família i comunitat.

El rector de la parròquia de Sant Francesc de Maó també ha ressaltat la necessitat d’apostar per mètodes creatius per acostar l’Evangeli als infants i joves. Després ha intervingut Vicent Llabrés, director del Secretariat de Catequesi, per exposar com s’ha d’aplicar el Directori en cada etapa de la catequesi.

També ha intervingut el bisbe Francesc per agrair als catequistes la seva tasca evangelitzadora amb els fillets, joves i adults, mostrant a tots l’amor de Déu, i els ha animat a seguir amb il·lusió i guiats per l’Esperit Sant amb aquesta missió durant tot aquest curs. Tot seguit, s’ha celebrat l’eucaristia d’enviament dels catequistes, presidida pel nostre Bisbe i concelebrada per diversos preveres. En acabar, Mons. Francesc ha entregat a cada catequista un símbol d’una petita fletxa amb el nom de Jesús, indicant que feim camí amb Ell i volem acostar a tots l’alegria i l’amor de l’Evangeli.

Més fotografies:

Hits: 29