Ciutadella i Maó commemoren el martiri de Sant Joan Baptista

L’Ermita de Sant Joan dels Vergers (Maó) i la de Sant Joan de Missa (Ciutadella) es van omplir de fidels a finals d’agost per a recordar el martiri del Baptista amb diverses vetllades festives. La parròquia de Sant Francesc de Maó, que organitzava la trobada a Llevant va congregar una setantena de persones el capvespre de dia 29 per a celebrar l’Eucaristia i una bereneta benèfica a l’esplanada de l’ermita.

Allà van recordar que els cristians, com Joan, tenen la necessitat de donar testimoni de l’Evangeli amb una vida coherent. Un missatge similar al qual va transmetre el bisbe Francesc Conesa uns dies després en l’homilia a la missa de l’ermita de Ciutadella. El pastor de la Diòcesi va dir que aquestes celebracions brinden “l’oportunitat de reflexionar sobre la nostra condició de cristians”. I és que, com Sant Joan “cadascú de nosaltres hem rebut l’encàrrec de ser profetes“, però “lamentablement” molts cristians ho han oblidat o han desistit d’anunciar i transmetre la fe a causa de les pressions de la societat actual. En aquest context, la festa del martiri de Sant Joan Baptista ens anima a assumir la missió del Baptista “anunciant amb la nostra veu -i sobretot amb la nostra vida- a Jesucrist“, i a “fer-ho amb valentia, sense por a proclamar la veritat”.

 

Com cada any la celebració de l’eucaristia va seguir, en ambdós llocs, amb les típiques berenetes d’estiu. Les persones assistents van compartir coques, panets i plats de la gastronomia menorquina. A Maó es va celebrar la rifa en benefici de l’ermita i a Ciutadella la festa es va allargar amb les actuacions del grup coral Feim Poble i el grup folklòric Arrels de Sant Joan.

 

 

Fotos: Parròquia de Sant Francesc de Maó i Josep Bagur Gomila /Es Diari Menorca