El bisbe Piris predica exercicis a les Concepcionistes

El lligam de Mons. Joan Piris Frígola amb Menorca es manté ben viu. El que fou pastor de la Diòcesi de Menorca des d’abril de 2001 a setembre de 2008 va viatjar a l’Illa per a guiar exercicis espirituals a les religioses concepcionistes franciscanes de Maó a finals d’agost. Durant la seva estada va aprofitar per saludar a nombrosos fidels que guarden un bon record de la seva etapa al capdavant de l’Església menorquina.

Aquest no era, però, el primer cop que el bisbe Piris tornava a visitar la comunitat de creients illenca. Ja s’havia desplaçat amb motiu de la missa exequial del pare Cots i la del que fou vicari general, Rafel Portella. També va assistir a la presa de possessió del seu successor, el bisbe Salvador Giménez.

Per això mateix, com va declarar al Diari Menorca, tot li segueix resultant familiar, els sacerdots i amics, els llocs de culte, els espais urbans, la carretera, excepte la variant de Ferreries…”. Aquestes visites les sent, com va dir, com tornar al que va ser casa seva.

Joan Piris (Cullera, València, 1939) va ser bisbe de Lleida des que va finalitzar el seu període a Menorca fins al setembre de 2015, quan va ser substituït pel bisbe Salvador.

Hits: 14